MINISTAR BANOŽIĆ / 'Selaka mogu pitati koja je njegova uloga u remontu MIG-ova. Uvjeti za susret s Milanovićem? Poštivanje zakona'

'Imam pravo postavljati još neka pitanja, ali neću to činiti', kazao je Banožić komentirajući pilota Selaka

16.5.2022.
12:28
VOYO logo

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je na 30. obljetnici preleta MIG-om pukovnika Ivice Ivandića u Divuljama, a nakon toga je dao izjavu za medije.

Banožić je komentirao činjenicu da pilot Ivan Selak nije pozvan na obljetnicu preleta MIG-ova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Selak je već posljednjih godinu dana nekoliko puta izlazio u medije. Iz mog sobnog stajališta, mislim da je komunikacija neprimjerena jer prezentira još uvijek dobar dio Hrvatske vojske koja poštuje što je radio kao pilot. Ovo ljudsko, to je njegova stvar i govori najbolje o njemu. Nisam sudjelovao u popisu pozivanja niti to ikada činim, niti branim da itko dolazi na vojne događaje. HRZ je organizator događaja, ja sam gost kao ministar obrane koji je dao podršku postavljanju MIG-a, obilježavanju dana preleta", kazao je Banožić.

Image
Zaboravili Selaka!? /

Oni su dva MiG-a JNA 1992. dovezli u RH. Ivandića zvali na obljetnicu. Selaka ne, on otvoreno za RTL

Image
Zaboravili Selaka!? /

Oni su dva MiG-a JNA 1992. dovezli u RH. Ivandića zvali na obljetnicu. Selaka ne, on otvoreno za RTL

Ministar je kazao da osobne stavove pilota Selaka ne želi komentirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu ga pitati kao ministar obrane koja je njegova uloga u remontu MIG-ova, što je on to učinio, na koji način je činio kao dio tog tima, i zašto dan danas hrvatska javnost i građani koji su financirali remont nemaju jasne odgovore. Imam pravo postavljati još neka pitanja, ali neću to činiti. Gospodin Selak da objašnjava braniteljima kada već se postavlja tvrdo u odnosu na povijest koju smo imali, na koji način se stvaralo HRZ i zašto dan danas daje podršku, a i sami kolege piloti daju podršku Ivandiću samim činom", kazao je Banožić.

Na pitanje zašto nije pozvao Selaka kada je vidio da nije na popisu uzvanika, Banožić je kazao da on nije sudjelovao u kreiranju liste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam niti rekao da se gospodin Selak pozove ili ne pozove. Nisam vidio popis niti ga ikad gledam. Da čovjeka koji vrijeđa Hrvatsku vojsku i mene, da ga pozovem?", kazao je.

Komentirao je i odnos s predsjednikom Zoranom Milanovićem i rekao koji su uvjeti da s njim sjedne za stol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je poštivanje zakona o obrani. Nisam ulazio u dio političkih događaja koje je sam inicirao da bi stvorio sukob između načelnika glavnog stožera i mene. Načelnika sam upozorio na poštivanje zakona, a sve ostalo je manje bitna stvar. Svi ćemo otići s funkcije ali iza nas moraju ostati zakoniti postupci", kazao je.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike