pretvorit će je u utočište radikala / Šešelj potvrdio da je kupio kuću u Hrtkovcima: 'Susjedi su bili oduševljeni kad su vidjeli da gledam kuću'

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Podsjetimo, Hrtkovci su mjesto u kojem su se u tarnim godinama odvijali stravični zločini protiv čovječnosti, a s godinama je postalo sinonim za progon srijemskih Hrvata.

21.5.2018.
15:03
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Vojislav Šešelj, predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS), u ponedjeljak je održao novinsku konferenciju na kojoj je potvrdio kako je kupio kuću u Selu Hrtkovci, potvrdivši time vijest koja se u medijima pojavila još u subotu. 

Podsjetimo, Hrtkovci su mjesto u kojem su se u ratnim godinama odvijali stravični zločini protiv čovječnosti, a s godinama je postalo sinonim za progon srijemskih Hrvata. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lider radikala se vraća među ljude koje je proganjao“, naslovio je svoj tekst sa spomenutom viješću srpski Blic ove subote, a sad se oglasio i Šešelj. 

VEZANA VIJEST: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>>Osuđeni ratni zločinac Šešelj kupio kuću u Hrtkovcima: 'Vraća se među ljude koje je proganjao'

Šešelj je najavio da osim stambenog dijela, u toj kući planirat stvoriti i utočište za mjesni odbor SRS-a, kao i ured komiteta za njegovu obranu pred sudom u Haagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuću je Šešelj platio 40.000 eura. Rekao je da je novac posudio od petero ljudi, a oni su mu rekli da će im vratiti novce kad bude mogao. 

"Oni su divni ljudi, a i računaju da ja imam 70.000 dolara blokiranih u New Yorku i 117.000 dolara u Sydneyju, pa će to biti deblokirano i da ću im vratiti novac", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šešelj je i ranije najavljivao ovaj svoj potez. 

"Prijavit ću se na toj adresi, a ta kuća mi je trebala iz više razloga. Prvo, nikad u životu nisam bio vlasnik nikakve nekretnine i mislim da je vrijeme da nešto steknem, drugo, Hrtkovci mi se sviđaju i tamo imam posla. Susjedi su vrlo lijepo reagirali kada su me vidjeli da gledam kuću i, iskreno, u Hrtkovcima vlada potpuno oduševljenje zbog mog dolaska. Zbog nekih problema koje sam imao s bankom odlučio sam da će kuću kupiti moj sin Mihailo", govorio je Šešelj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo