VRAĆA SE U HRVATSKU / Prijateljica Prebega za RTL: 'Sretna sam što su ga pustili. Mislim da bi svaki drugačiji ishod bio katastrofalan'

Image
Foto: RTL Danas

'Mislila sam da ga više nikada neću vidjeti s obzirom na to kakva je bila situacija proteklih mjeseci s njim', kazala je Vjekoslavova sestra

22.9.2022.
11:10
RTL Danas
VOYO logo

U razmjeni u kojoj su ukrajinska i ruska strana otpustile oko 300 zarobljenika je i 10 stranaca: petorica Britanaca, dvojica Amerikanaca, Marokanac, Šveđanin i Hrvat Vjekoslav Prebeg.

Njegova prijateljica za RTL je kazala da je sretna što su ga pustili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da bi svaki drugačiji ishod bio katastrofalan. Hvala Bogu što je čuo naše molitve i nadam se da je on dobro i da sve što je preživio neće ostaviti velike posljedice na njegovu psihu", kazala je za RTL.

Zbog njegovog puštanja na slobodu posebno se obradovala njegova sestra koja je za Jutarnji list ispričala kako se čula s Vjekoslavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene je to stvarno bio šok, nisam vjerovala to što mi ta gospođa govori. Mislila sam si, ako i dođe taj dan da ga puste, da će vjerojatno biti neke pripreme, ali ne, samo je stigao telefonski poziv i rečenica: 'Vjekoslav je pušten, sutra dolazi kući'. Nakon sve one agonije, tako naglo i tako brzo. Rekla mi je gospođa da su oni nekoliko dana imali tu informaciju, ali su je držali u strogoj tajnosti, znali su da će snažno odjeknuti, pa nisu htjeli ni na koji način ugroziti njegovo oslobađanje. Čekali su da bude na sigurnom", kazala je te dodala da se čula s bratom.

Image
izbjegao smrtnu kaznu /

VIDEO Arapi objavili snimku oslobođenih ruskih zarobljenika, na njoj je i Hrvat Vjekoslav Prebeg

Image
izbjegao smrtnu kaznu /

VIDEO Arapi objavili snimku oslobođenih ruskih zarobljenika, na njoj je i Hrvat Vjekoslav Prebeg

Čula je njegov glas prvi puta nakon 30. ožujka, kada ju je posljednji puta nazvao iz Ukrajine. U međuvremenu se javio porukama preko nekih drugih ljudi, a mjesec dana kasnije pao je u ruske ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Saudijskoj Arabiji sam. Dobro sam, sve je OK", kazao joj je jučer brat Vjekoslav telefonom iz daleke zemlje.

"Kako se osjećam? Pa, presretna sam, naravno. Mislila sam da ga više nikada neću vidjeti s obzirom na to kakva je bila situacija proteklih mjeseci s njim", kazala je Vjekoslavova sestra za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo