protiv rada do 67. godine / Sever: 'Što Vlada više prijeti, to je više građana za referendum. Daju nam podršku i HDZ-ovci'

Sindikati su uvjereni u uspjeh i hvale se dobrim odzivom građana

27.4.2019.
18:43
VOYO logo

U ponoć je počelo prikupljanje potpisa protiv mirovinske reforme. Objavljeno je i koliko je potpisa potrebno da bi se refrendum održao - 373.568, odnosno 10 posto upisanih u Registar birača na današnji dan.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li u dva tjedna uspjeti ono što dvije dobro ogranizirane Inicijative nedavno nisu?! Sindikati su uvjereni u uspjeh i hvale se dobrim odzivom građana koji ne žele raditi do svoje 67. godine. Ipak, ne misle svi da je Vladina reforma loša. 

Iz Mostara je danas stigla kritika na račun sindikata, od samog premijera Andreja Plenkovića, koji kaže da je referendum ispolitiziran i da neće svi morati raditi do 67. godine, da je ta odredba donesenena još za SDP-ove vlade i da sindikati tada nisu prikupljali potpise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na premijerove kritike osvrnuo se Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih sindikata Hrvatske:

"Naš narod ima jednu uzrečicu koja kaže rugala se žaba sjenici da ima velika usta. To je ovdje tako. Ako netko politizira to je Vlada, ako netko prijeti narodu to je opet ova Vlada. Izvlačile su se neke astronomske brojke, to se izvlači isključivo da se građane prestraši. Mi želimo dati priliku građanima  da ih netko pita jer ih ionako nitko ništa ne pita. Niti smo ispolitizirani, mi smo tri sindikalne središnjice koje su se okupile zajednički, postavljen je organizacijski odbor, pozvani su svim da nam se priključe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sever je rekao da bi Vlada trebala znati da dobivaju snažnu potporu od članova i simpatizera HDZ-a koji kažu da zbog ovoga što su sada napravili vrijedi dati potpis za referendum.

Upitan hoće li skupiti potrebne potpise, Sever za RTL Danas kaže kako očekuje da će skupiti puno više od toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidi se po ovom paničnom ponašanju iz Vlade i da Vlada očekuje da ćemo skupiti puno više, to pokazuje i odaziv građana danas. Nešto je slabiji odaziv u Slavoniji jer pada kiša. Brojke su dobre, nećemo licitirati s njima. U Dubrovniku smo prije nekoliko dana poslali poštom potpisne liste, ali još nisu stigle. Tamo ćemo startati pod ponedjeljka", kaže Sever dodajući da su sindikati zadovoljni odazivom, ali i porukama koje dobivaju od građana.

Ima i poruku za Vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što Vlada više prijeti, što nas više pokušava ocrniti, to se više ljudi pojavljuje na štandovima. Zahvalio bi im se što nam na ovaj način prijeti jer to više motivira ljude da dođu i daju svoj potpis", kazao je Sever.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo