čuvaju neposrednu demokraciju / Sindikati tvrde kako su skupili dovoljan broj potpisa: 'Ovo je referendum svih referenduma'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sindikalisti su dodali kako se nadaju da će se ovaj put uistinu održati referendum, nakon što su propale dvije referendumske inicijative za koje je prikupljeno dovoljno potpisa

14.6.2015.
17:23
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Željko Stipić ispred inicijative Za referendum na konferenciji za medije održanoj točno u ponoć u centru Zagreba istaknuo je kako je  prikupljen dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma. 

Cilj ove inicijative jest da se broj potpisa potrebnih za raspisivanje referenduma fiksira na 200 tisuća, što je više nego dvostruko manje nego sada te da se potpisi prikupljaju na javnim mjestima. Potpisi su se krenuli skupljati zbog izmjena Zakona o referendumu, kojim se među ostalim predviđa prikupljanje potpisa u uredima državne uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je referendum svih referenduma, važniji od svih prethodnih jer ako izgubimo ovo što tražimo više nikada neće biti referenduma, neće biti mogućnosti da građani Vladi svežu ruke oko nečega jer reakcija na prosvjede, okrugle stolove, javne rasprave dosad pozitivnih nismo imali", izjavio je Mijat Stanić. 

Sindikalisti su dodali kako se nadaju da će se ovaj put uistinu održati referendum, nakon što su  propale dvije referendumske inicijative za koje je prikupljeno dovoljno potpisa - o monetizaciji autocesta i outsourcingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgubimo li alat referenduma, neposredne demokracije u Hrvatskoj neće biti", zaključio je Stipić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo