Healthy Meal Standard / Sisak postao prvi grad zdrave dječje prehrane: Izbacili smo pohano, a nema ni slatkiša

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Prehrana je optimizirana, zdrava, a opet ukusna

17.10.2019.
9:48
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Sisak je postao prvi grad zdrave dječje prehrane u Hrvatskoj, zahvaljujući programu uvođenja zdrave i kvalitetne prehrane u osnovnim školama i dječjim vrtićima, piše u četvrtak Večernji list.

Sve je počelo 2017. u suradnji s Healthy Meal Standard sustavom za upravljanje kvalitetom hrane, navodi dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Healthy Meal Standard sustav je zaživio sada u svim vrtićima i osnovnim školama grada Siska i tako je Grad Sisak zaslužio titulu prvog grada zdrave dječje prehrane u Hrvatskoj", rekla je prilikom uručivanja certifikata Diana Gluhak Spajić, vlasnica ovog sustava.

U skladu sa svim smjernicama

Healthy Meal Standard normativi i jelovnici, koje od sada imaju sve sisačke osnovne škole i vrtići, napravljeni su u skladu sa smjernicama Ministarstva zdravlja i Nacionalnim smjernicama za prehranu učenika u osnovnim školama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije potrebno raditi nekakva čuda i ti jelovnici nisu ništa skuplji od onih u drugim školama nego su samo pametno posloženi i optimizirani. Razlika je da imate tu kvalitetnu prehranu na visokoj razini, s vrlo kvalitetnim namirnicama.

Izbacili smo, primjerice, pohano, uopće nemamo pohano, a nema ni slatkiša osim ako kuharice ne naprave zdravi biskvit od kakaa, naranče, voća. Prehrana je optimizirana, zdrava, a opet ukusna s čime se danas ne može pohvaliti niti jedan grad u Hrvatskoj", pojasnila je Gluhak Spajić za Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo