velika teškoća / Sisak se dva i pol dana borio i s koronom i s nestankom vode: 'Snalazili smo se s kanistrima kao u 15. stoljeću'

Zbog puknuća na vodoopskrbnom cjevovodu dijelovi grada bili su u potpunosti bez vode

23.10.2020.
9:10
VOYO logo

Situacija koja je već dovoljno teška u Sisku je postala još teža. Uz pandemiju protekla dva i pol dana borili su se i s nestankom vode. Najteže je bilo u sisačkoj Općoj bolnici, a i nastava je u nekim škola bila online. Voda se u Sisak vratila, ali sanacija još nije dovršena. Nakon 2 i pol dana sisačka bolnica ponovno ima vodu.

Bez vode je još teže

''Otežano je bilo provoditi postupke sterilizacije i higijene prostora, koristili smo tehničku vodu iz cisterni koja je kanistrima donošena na odjele i u ovim uvjetima to je dodatno otežalo funkcioniranje sustava'', rekao je Marin Repustić, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu, zdravstvenu zaštitu i nadzor Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić.

Uz pandemiju koronavirusa ionako otežan rad u bolnici, bez vode je postao još teži, ali pacijenti nisu patili - svima je pružena odgovarajuća skrb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Snalazili smo se kako smo znali i umjeli, sa kanistrima kao u 15. stoljeću. Hvala vatrogascima koji su nas vodom opskrbili koliko su god mogli. Uspjeli smo sve odrediti po pravilima struke tako da smo se eto izvukli'', kazala je Ivana Šmit, predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika.

Zbog puknuća na vodoopskrbnom cjevovodu dijelovi grada bili su u potpunosti bez vode ili je dotok vode bio otežan. Bez vode je ostala i ova srednja škola u Sisku. Nastava se u školi zato održavala samo u jednoj smjeni, a za drugu polovinu učenika preselila se online.

Image
apel radničke fronte /

Radnici rafinerije Sisak upozoravaju na zastrašivanja: 'Uprava im prijeti tužbama jer brane svoja radna mjesta'

Image
apel radničke fronte /

Radnici rafinerije Sisak upozoravaju na zastrašivanja: 'Uprava im prijeti tužbama jer brane svoja radna mjesta'

''Iz straha da ne možemo zadovoljiti sve propisane mjere išli smo na ovu opciju. Djeca nisu ništa izgubila. Ova spremnost, tehnička podrška koju smo pripremili ako budemo morali prijeći na online nastavu nam je pomogla da i sada sve odradimo kako treba'', rekla je Koraljka Porić, ravnateljica Srednje škole Viktorovac iz Sisaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz sisačkog vodovoda pred naše kamere nisu htjeli, samo su poručili da problema s opskrbom vode nema. Siščani su se snalazili kako su znali, biti bez vode za vrijeme pandemije nije im bilo nimalo lako.

''Nismo imali ni za popiti ni za umiti se, a ne možeš nigdje, pa smo malo kupili. Ne možeš ništa bez vode'', kazao je Nikola iz Siska.

''Ljudi su se snalazili, donosili vodu od rodbine, prijatelja, ali bitno da je prošlo, došla je voda i bit će sve dobro'', rekla je Mirjana iz Siska.

Iako se voda vratila, problem nije u potpunosti riješen. Zbog nastavka radova, idućih noći neki bi građani opet mogli biti bez vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo