Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
LOV NA NOVI MANDAT

Šišljagić najavio nezavisnu kandidaturu za župana: ne odriče se HDSSB-a i nastavlja djelovati u stranci

Šišljagić je u utorak na konferenciji za novinare u Osijeku rekao da je Ministarstvu uprave poslana sva potrebna dokumentacija kako bi se promjene upisale u registar političkih stranaka

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Hina/ 31.1.2017. u 11:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić u utorak je najavio kandidaturu za novi mandat na čelu županije, ali kao nezavisni kandidat, te nezavisnu listu na predstojećim lokalnim izborima, a u slučaju da Ministarstvo uprave spor s vodstvom HDSSB-a riješi u njegovu korist, kazao je, on i njegovi suradnici nastavit će "djelovati kao HDSSB".

Nakon stranačkog raskola u HDSSB-u u listopadu prošle godine, članovi stranke okupljeni oko Šišljagića i belišćanskog gradonačelnika Dinka Burića u prosincu su održali svoj izborni sabor, na kojemu su za predsjednika HDSSB-a izabrali Šišljagića. S druge strane, članovi koji su podržali predsjednika stranke Dragana Vulina i utemeljitelja Branimira Glavaša u siječnju su na izbornom saboru za predsjednika ponovno izabrali Vulina.

Šišljagić je u utorak na konferenciji za novinare u Osijeku rekao da je Ministarstvu uprave poslana sva potrebna dokumentacija kako bi se promjene upisale u registar političkih stranaka, a pošto odgovora nije bilo, upućena je i požurnica kako bi Ministarstvo tražilo očitovanje o Vulina i Glavaša o njihovom izbornom Saboru.

Podsjetio je da su od saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) tražili da ispravi nezakonito imenovanje Josipa Salapića kao zamjenika zastupniku Branimiru Glavašu, ali da je MIP "u svrhu odugovlačenja postupka" donošenje pravorijeka prepustio Odboru za zakonodavstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Državnu administraciju stoga proziva da želi anulirati političke suparnike na lokalnim izborima, a zbog čega najavljuje da će on i njegovi suradnici na lokalne izbore izaći kao nezavisni kandidati, na nezavisnim listama, pri čemu će njegova kandidacijska lista za župana nositi naziv "Snaga Slavonije i Baranje". Strpljivo će, kaže, čekati rješenje Ministarstva uprave, ne želeći dopustiti da ih aktualna vlast onemogući u nastupu na lokalnim izborima.

Ako rješenje Ministarstva uprave za njih bude pozitivno, Šišljagić ističe kako se neće odreći HDSSB-a, već će nastaviti djelovati u stranci, uvjereni da su do sada postupali legitimno, zakonski i statutarno. Na novinarski upit tko će im biti kandidat za osječkog gradonačelnika odgovara kako će o tome na vrijeme izvijestiti javnost, te da je rano govoriti i o eventualnoj suradnju s drugim strankama.

Upravo se čita

Hina/ 31.1.2017. u 11:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba