Priznala da je lagala / Sjećate li se potresne priče o ubijenom profesoru i optuženoj djevojčici u Parizu? Dobila je nastavak...

Paty je bio profesor povijesti koji je, obrađujući temu slobode govora postavio pitanje - Biti ili ne biti Charlie Hebdo i pritom pokazao karikature golog proroka Muhameda koje je taj list objavio

9.3.2021.
19:28
VOYO logo

Sjećate se potresnog dođađaja iz Francuske, gdje je jednom profesoru na ulici, odrubljena glava, jer je učenicima - predavajući o slobodi govora - pokazao karikature proroka Muhameda?

Policija je ubila napadača, a sve je krenulo od priče jedne 13-godišnje djevojčice, koja je - priznala da je sve izmislila kako bi izbjegla očevu kaznu.
Djevojčica poznata samo pod inicijalom Z - policiji je priznala da je u studenom lagala o profesoru Samuelu Patyju.


"Njezino je ponašanje ozbiljno, ali ne treba je ni kriviti, kao da je ona izravni uzrok ubojstva gospodina Patyja. Želim to jasno istaknuti i ponavljam, napadača nije poznavala ni izdaleka ni izbliza, nije imala nikakve veze s njim, nikad ga nije upoznala, čak mu ni ime nije znala", rekao je Mbeko Tabula, odvjetnik djevojčice.

Paty je bio profesor povijesti koji je, obrađujući temu slobode govora postavio pitanje - Biti ili ne biti Charlie Hebdo i pritom pokazao karikature golog proroka Muhameda koje je taj list objavio. O svemu je doznao otac 13 godišnje djevojčice, podigao prašinu na društvenim mrežama, da bi tri dana kasnije u predgrađe Pariza stigao 18godišnji čečenski ekstremist - na ulici mu nožem odrubio glavu i to objavio. Policija ga je ubila, jer se opirao hapšenju.

Image
pišu britanski mediji /

Uzbuna u kraljevskoj obitelji nakon intervjua Meghan i Harryja, obitelj sastanči: 'Bacili su atomsku bombu na nas!'

Image
pišu britanski mediji /

Uzbuna u kraljevskoj obitelji nakon intervjua Meghan i Harryja, obitelj sastanči: 'Bacili su atomsku bombu na nas!'



Emmanuel Macron, odlikovao je Patijevu obitelj Legijom časti i poručio teroristima - ovo neće proći. Cijela je Francuska održala mimohode u čast ubijenom profesoru, a mediji su mjesecima raspravljali o tome - do kud seže sloboda govora.

"Sloboda govora je dio našeg programa! O tome moramo razgovarati sa svojim učenicima".
"Morate moći slobodno misliti što god želite, bez obzira na vaše podrijetlo,ili uvjerenje. To je pravo koje se sve više gubi".

Pet mjeseci kasnije javnost doznaje da 13-godišnjakinja nije ni bila na Patyjevom predavanju. Ocu je ispričala ono što je čula od kolega i dodala da je ona kažnjena, jer se usprotivila profesoru. Optužena je za klevetu, dok se ocu sudi za sudjelovanje u ubojstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo