putnici u šoku / Skandalozno ponašanje tinejdžera u zadarskim autobusima: ‘Polizat ću te pa ćeš dobiti koronu!‘

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Tinejdžeri ne nose maske, ne pridržavaju se distance, a ni ne uzimaju u obzir činjenicu da se voze s mnogim umirovljenicima

15.9.2020.
8:45
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

Kako provoditi epidemiološke mjere protiv koronavirusa u gradskim i prigradskim autobusima? Da je ovo nimalo lak zadatak, osjetili su pripadnici Civilne zaštite Grada Zadra koji od početka školske godine, točnije prošlog ponedjeljka, na sve načine pokušavaju uvesti red u autobuse koji, prije i poslije škole, prevoze tinejdžere iz prigradskih i drugih naselja, a koji se školuju u Zadru.

Image
NEUGODNA SITUACIJA /

Gimnazija Bjelovar zatvara vrata: U samoizolaciji 14 profesora, nastava će se održavati online

Image
NEUGODNA SITUACIJA /

Gimnazija Bjelovar zatvara vrata: U samoizolaciji 14 profesora, nastava će se održavati online

Kako se navodi, "klinci" ne poštuju mjere zaštite protiv koronavirusa, ne nose maske na licu, za njih distanca ne postoji, a, budući da se s njima voze i starije osobe, gužve susvako jutro u tim autobusima postala potencijalna žarišta za širenje koronavirusa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Civilna zaštita Grada Zadra prošli je ponedjeljak dobila bezbroj poziva zabrinutih roditelja i građana koji upozoravaju na velike gužve na Liburnijinim linijama, te na krajnje bezobrazno ponašanje pojedinih tinejdžera koji, kažu, zastrašuju svoje kolegice u autobusu prijeteći im da će ih „polizati po licu kako bi dobile koronu”, piše Slobodna Dalmacija.

Što se točno događa u javnom prijevozu, rekao je Mate Lukić, voditelj postrojbe Civilne zaštite Grada Zadra čiji pripadnici patroliraju po autobusima kako bi natjerali građane da poštuju epidemiološke mjere:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Početkom prošlog tjedna primili smo više dojava kako je stanje u autobusima neprimjereno te da se stvaraju velike gužva u ono vrijeme kada djeca idu i kad se vraćaju iz škole. Također smo dobili dojave o tome da se tinejdžeri, pomalo dokazuju, pa vole strašiti svoje kolegice i kolege iz škole...Vozač ne može otići bez djece, a niti ima ovlasti da u autobusu glumi policajca koji će rastjerivati djecu ili pak nekoga neće pustiti u vozilo. Imali smo i problema jer nisu nosili maske. Stavili bi ih kad bi prošli pored vozača, a onda kad bi se maknuli u stražnji dio busa bi ih skinuli", rekao je za Slobodnu Dalmaciju

Kako bi uveli reda u gradskim autobusima Civilna zaštita grada Zadra uvela je ukupno šest patrola, odnosno 12 pripadnika civilne zaštite koji reguliraju gužvu u javnim autobusima. Neke su linije uvele po još jedan autobus u svakom smjeru kako bi smanjile jutarnje gužve. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo