Nisu sretni / Školski sindikat nezadovoljan izjavama Stožera i HGK: 'Upućene su nam dvije neshvatljive uvrede'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija

'Školska godina može završiti i bez povratka učenika u škole zato što će tako odlučiti Vlada i njoj podređeni Nacionalni stožer'

21.4.2020.
14:45
Dusko Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Sindikat Preporod poslao je priopćenje u kojem tvrdi da su od strane Nacionalnog stožera i HGK školstvu upućene "dvije neshvatljive i uvredljive izjave". 

"U dva dana, s dvije različite strane, od strane Nacionalnog stožera i Hrvatske gospodarske komore, na adresu školstva, upućene su dvije neshvatljive i uvredljive izjave. Prvo je na konferenciji Nacionalnog stožera Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, izjavio da školska godina može završiti i bez povratka učenika u škole jer E-škola ide jako dobro, a potom smo od strane Hrvatske gospodarske komore doznali da nastavu treba pokrenuti jer  bi s njom krenuli i jednodnevni izleti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Školska godina može završiti i bez  povratka učenika u škole zato što će tako odlučiti Vlada i njoj podređeni Nacionalni stožer, a ne zato što je E-škola uspjela nadomjestiti  redovitu nastavu. Nastava na daljinu ne može u značajnijoj mjeri zamijeniti nastavu u učionici ma koliko nas zagovornici digitalizacije školstva uvjeravali u suprotno.  Kad već Nacionalni stožer nije našao za shodno osvrnuti se na rad više desetaka tisuća učitelja i nastavnika, prosvjetare se moglo poštedjeti od paušalnih i neutemeljenih izjava.

Kraj svih dobrobiti koje donosi povratak učenika u učionice, apostrofirati jedino mogućnost  pokretanja turizma – pokazuje duboko nerazumijevanje, od strane gospodarstvenika, svega onoga što se u školi događa i radi čega škola postoji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U situaciji kad se izgubilo toliko nastavnih dana, izdvojiti makar i jedan jedini dan za učeničko putovanje,  graniči sa zdravim razumom. Čak ni iz ovog zla, koje nas je zadesilo, pojedinci očito nisu izvukli pouku da novac ne smije biti mjera za sve u životu", stoji u priopćenju Sindikata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo