DAN D / Plinska afera zapalila je raspravu između vječitih rivala, a 'dan D' za hrvatske članove uprave INA-e je u srijedu

Sljedeća sjednica Nadzornog odbora INE - dan D za hrvatske članove uprave - dogovorena je za srijedu. Čeka se prijedlog vlade za još jednog člana - jer jedan od tri kadrovska rješenja - već im je pokazao palac dolje

21.9.2022.
19:46
VOYO logo

Plinska afera zapalila je raspravu između vječitih rivala.

"Ne govori se u medijima da je Božo Petrov oštetio državni proračun i hrvatsku državu svojom političkom odlukom koja nema veze s mozgom za 2 milijarde kuna", kazao je Hrvoje Zekanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znate što je najgore za HDZ. Ne samo to što su korumpirani, što proizvode veleizdajničku politiku nego što ih glupani brane", kazao je Mostov Nikola Grmoja.

"Kolega Grmoja ako se ja zaletim prema Vama neće biti Milorada Pupovca da Vas zaštiti kao što Vas je zaštitio Andrija Plenković", kazao je Zekanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivam Hrvoja Zekanovića i 'hrabre hajduke iz HDZ-a' da dođu ovdje. Čekam ih", kazao je Grmoja pa dobio opomenu.

Upravo ta peta Nikolu Grmoju koštala je dva dana bez sudjelovanja u raspravi u sabornici. No to ga nije spriječio da o INA-i priča izvan nje. Točnije na sjednici antikorupcijskog vijeća. Na sljedeću bi sjednicu vijeća trebali tako biti pozvani sudionici sastanka u vladi oko zatvaranja sisačke rafinerije, resorni ministri, sadašnji i bivši, članovi uprave, kao i nadzornog odbora INA-E - od kojih su neki već tvrde iz MOST-a već potvrdili svoj dolazak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U razgovorima koje sam s njima imao kažu da je vlada Andreja Plenkovića puno gora od one Ive Sanadera", kazao je Grmoja.

"Nacionalno vijeće nema ovlasti da na ovakav način poziva ljude i da se saslušavaju određeni ljudi", rekao je HDZ-ov Damir Habijan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očekujem dolazak bivših članova Uprave INA-e, neki su se već najavili. Od sadašnjih ne očekujem ništa, osim da iskamče i zadnju kunu iz džepova građana", kazala je SDP-ova Mirela Ahmetović.

Pa se za svoje fotelje još uvijek drže i odbijaju sami otići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo što se desilo nije se smjelo desiti bez da njima zapne za oko. To je objektivna odgovornost", rekao je predsjednik Zoran Milanović.

Sljedeća sjednica Nadzornog odbora INA-e - dan D za hrvatske članove uprave - dogovorena je za srijedu. Čeka se prijedlog vlade za još jednog člana - jer jedan od tri kadrovska rješenja - već im je pokazao palac dolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo