ponovo vozi za Uskrs / Sljemenska žičara od danas opet u pogonu. Jeste li znali da se njom do sada provezlo već više od 120 tisuća putnika?

Promotivna cijena od 30 kuna za jedan smjer, i 50 kuna za povratnu kartu obuhvatit će uskrsne praznike

16.4.2022.
22:00
VOYO logo

Otvorena, pa zatvorena, pa od danas ponovno otvorena! Nakon završenih radova na dodatnom smanjenju buke, Sljemenska Žičara opet je u pogonu.  A s obzirom na toplije vrijeme i sve dulje dane, žičara ima i novo radno vrijeme. Od sada je uz nadoplatu od 20 kuna moguć i prijevoz bicikla. 

Produljeni vikend, lijepo vrijeme, akcijske cijene karata i žičara koja ponovno vozi. Neki na žičari, ali i na Sljemenu prvi put... 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Hvala Bogu dragom, u 40 godina živim tu u Zagrebu, ali nikad nisam bila. Sad sam presretna, baš sam se iznenadila. Malo sam se plašila, ali nije strašno. 100 slika sam napravila već do sada“, rekla je Anica Križanac iz Zagreba. 

„Godinama sam išao pješice, i s autobusom. Ovo sam sada prvi put tu, i nije za provjeravati kako je lijepo'', kazao je Mladen Kovačević iz Zagreba. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Nova zagrebačka atrakcija /

Zagrepčani su ovo godinama čekali: Žičaru je prva dva dana isprobalo 10 tisuća građana

Image
Nova zagrebačka atrakcija /

Zagrepčani su ovo godinama čekali: Žičaru je prva dva dana isprobalo 10 tisuća građana

Nakon dvotjednog prekida rada zbog dodatnog smanjivanja buke, Žičara je od danas ponovno u pogonu. 

„Stupovi u zoni kutne postaje, koji su u neposrednoj blizini donje postaje gdje se mi nalazimo su se dodatno punili pijeskom kako bi se umanjila buka. Slijedi nam još jedna faza radova, odnosno oblaganje kutne postaje zvučnom izolacijom, pa će se nakon toga moći pristupiti konačnom mjerenju“, izjavio je Domagoj Zeba, glasnogovornik ZET-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatni radovi neće ju ponovno zatvoriti. Od njezinog otvorenja zagrebačkom žičarom provozalo se više od 120 tisuća putnika. Vožnja u jednom smjeru traje 22 minute.Dobre vijesti konačno su dočekali i biciklisti. Uz nadoplatu od 20 kuna u jednom smjeru od danas je u gondolu moguće i s biciklom. 

„Ja mislim da nitko više od biciklista nije dočekao ovu žičaru i ovo da se možemo gore penjati, mi sanjamo to. Jedino što bi se trebalo uvesti to su dnevne karte i godišnje. Ja vjerujem da bi barem 50 posto ljudi koji se voze biciklima platilo ili godišnju ili dnevnu kartu, sigurno jer nama je ovo san. Mi stalno plaćamo više novaca da bi išli u Sloveniju ili Austriju, tako da nam je ovo top. Imamo svoje brdo, svoje staze i put za gore“, rekla je Zagrepčanka Jasmina Šarotar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Bilo bi super da ima još malo više sadržaja na Sljemenu i malo više biciklističkih staza i za manje, ali i za djecu“, rekao je Siniša Slijepčević iz Zagreba. 

Probleme i kontroverze koje su pratile njezinu izgradnju, nakon pogleda i vožnje Zagrepčani barem na kratko zaborave…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Malo prođe vrijeme, do ručka malo potrošiš – nešto tu vidiš, što ćeš pojest. Bilo bi ljepše da se Medvednica i Sljeme dalje razvijaju da se naprave još neke stvari, sad ima potencijala“, kazao je Branko Vujić iz Zagreba. 

Promotivna cijena od 30 kuna za jedan smjer, i 50 kuna za povratnu kartu obuhvatit će uskrsne praznike, ali i prvomajski vikend.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo