TRAŽE SE POČINITELJI / Slučaj svastike na Poljudu: teoriju o Hindusima koji su drevnim simbolom poželjeli sreću reprezentaciji možemo otpisati

Hrvatska će domaću utakmicu Lige nacija protiv Engleske igrati pred praznim tribinama i to zbog svastike nacrtane na Poljudskom travnjaku prije više od dvije i pol godine. Policija i dalje istražuje, a u Split je poslan poseban tim

31.1.2018.
18:29
VOYO logo

Pod okriljem noći preskočili su ogradu i ostvarili svoj, mora se priznati, dobro smišljen plan. Unatoč ogromnom osiguranju koje je organizator, odnosno Hrvatski nogometni savez, uveo danima prije utakmice oko Poljuda, dvojica su maskiranih mladića svoj likovni talent uspjela iskazati. Što su učinili vidio je cijeli svijet, a to je čini se bila i namjera.

"Koliko je vremena prošlo, nije se ništa otkrilo, neće se ni otkrit. To nam je horoskop", kazao je Josip iz Splita. A horoskop je noćnim slikarima očito naklonjen. Policija je ispitala više od stotinu osoba, 14 ih je kriminalistički istražila i poslala na poligraf, no bez uspjeha pa istraga još uvijek traje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postoji radna skupina koja se bavi intezivno istraživanjem svih okolnosti vezanih uz taj slučaj i u ovom trenutku, koliko mi je poznato je jedan tim u Splitu i radi na tome", kazao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

Neovisno o pronalasku počinitelja,UEFA je neumoljiva. Hrvatska je jednu utakmicu pred praznim tribinama odigrala 2015. godine protiv Bugarske, a preostalu utakmicu kazne, protiv Engleske, odigrati će 12. listopada ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je nacrtao svastiku na Poljudu možda nikada nećemo ni saznati. Jedni misle kako je ona posljedica rata navijača i HNS-a, drugi tvrde maslo je to politike, konkretno tadašnjeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića, a ima i onih koji smatraju kako su to napravili nekakvi neo nacisti. 

Jedina teorija koju vjerojatno možemo otpisati jest ona da su to učinili Hindusi kako bi drevnim simbolom poželjeli sreću reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo