Zagrepčanka u šoku / Smeće iz kante za biootpad i miješanog komunalnog otpada ide u isti kamion?! Čistoća: 'Pravilno razvrstavajte!'

Image
Foto: RTL.hr

Iz Čistoće su poslali apel građanima da razdvrstavaju otpad

25.9.2020.
15:35
RTL.hr
VOYO logo

Zagrepčanku je neugodno iznenadio prizor koji je u srijedu vidjela u kvartu Trešnjevka. Radnici Čistoće u isti su kamion odlagali otpad iz različitih kanti - one za biootpad, ali i miješani komunalni otpad. 

Sve je fotografirala i objavila u jednoj Facebook grupi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovako se "razdvaja" otpad u Zagrebu... 2 u 1 na kućnom pragu", napisala je u objavi. 

No, kako je moguće da građani moraju razvrstavati otpad da bi on potom završio u istom kamionu? Dobili smo odgovor od Čistoće koja je zadužena za te poslove. Za sve krive građane koji ih nisu poslušali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada građani u smeđi spremnik za biootpad odlože nepripadajući otpad onda to više nije biootpad, već miješani komunalni otpad koji se tako i tretira. Ovim putem još jednom pozivamo naše sugrađane na suradnju i odgovorno postupanje s biootpadom. Grad Zagreb, Zagrebački holding i Podružnica Čistoća upravo provode izobrazno - informativnu kampanju "Stavi pravu stvar na pravo mjesto" kako bi educirali građane o pravilnom razvrstavanju otpada", kazali su nam iz Čistoće.

Image
Nije nam na ponos /

Direktova škola razvrstavanja: Kora od limuna i naranče ne ide u biootpad, a znate li u koju vreću ide tetrapak?

Image
Nije nam na ponos /

Direktova škola razvrstavanja: Kora od limuna i naranče ne ide u biootpad, a znate li u koju vreću ide tetrapak?

Apeliraju na građane da razvrstavaju otpad

Poslali su i apel građanima da razvrstavaju otpad. Glasnogovornica gradonačelnika Milana Bandića objasnila nam je i kako se različiti otpad ne odvozi na isto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molimo građane da poslušaju naš apel i razdvajaju. Naravno, taj otpad se ne odvozi na isto mjesto. Biootpad se odvozi kod Zrinjevca", objasnila je Ivanka Milidrag za RTL.hr.

Iz Čistoće su ponovno podsjetili što ide u smeđe spremnike (za biootpad):

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U smeđe spremnike treba odlagati: 

  • kuhinjski otpad (ostaci i kora voća i povrća, ljuske jaja, talog od kave, vrećice od čaja, ostatci kruha, listovi salate, blitve, kelja i sl.) ,
  • vrtni ili zeleni otpad (uvelo cvijeće, granje, otpalo lišće, otkos trave i živice, zemlja iz lončanica, ostaci voća i povrća i sl.),
  • male količine ostalog biootpada (kora drveta, kosa i dlaka, piljevina, papirnate maramice, borove iglice, male količine papira u koje su bili zamotani kuhinjski otpaci).
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo