Zamislite koliko je težak / Smotra istarskih goveda: Ove godine najteži i najposlušniji boškarin oborio je rekord!

I ove godine 20-tak volova u povorci oko Parka istarskog vola, borilo se za najljepšeg, najposlušnijeg i najtežeg boškarina

31.7.2021.
21:30
VOYO logo

Simbol su Istre, a iako ih iz godine u godinu ima sve manje tradicija duga više od 3 desetljeća - ide dalje.

Smotra istarskih goveda, čuvenih boškarina u Kanfanaru se održava 31. put. I ove godine 20-tak volova u povorci oko Parka istarskog vola, bori se za najljepšeg, najposlušnijeg i najtežeg boškarina!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine u toj posljednjoj kategoriji oboren je rekord. Titulu najtežeg odnio je boškarin težak tisuću 303 kilograma što je najteži vol otkako se održava ova smotra. 

''Ovo je kao da imate ferari ne koristi vam ali ga imate i drugo, to je lepota. Smotra je da se malo izgubimo od doma'', kazao je Boris Ladika iz Lupoglava.

''Dođemo svaku godinu tu. Moja familija je isto imala volove nekada tako da djeca vide, unučići'', kazala je Ljiljana Turčić iz Omišlja.

''Sve se podredi životinjama i naravno brine o njima, a onda se osoba i jako emotivno veže uz ta grla'', rekla je Ivana Maružin iz Maružina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nešto više od sat vremena smotra je u Kanfanaru počela, a pratia ju naša Maja Brkljača. Pobjednici se znaju, titulu ovogodišnjeg najtežeg boškarina odnio je vol težak 1380 kilograma, najteži od svih dosadašnjih smotri.

Gost RTL-a Danas bio je vlasnik najposlušnijeg boškarina, teškog nešto više od tone. ''Jako sam sretan i zadovoljan. Star je četiri, težak tonu i 52 kile, ime mu je Bakin'', rekao je Emil Rojnić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio je u čemu je tajna rada s volovima. ''Mora imati nešto u glavi, nešto mora imati, neće svaki prihvatiti tu poslušnost. Jako je skupo i zahtjevno imati boškarina, imam velike troškove na njega. 20-ak tisuća kuna godišnje, a dobijem dvije tisuće kuna'', kazao je Rojnić dodavši da ga, unatoč tome, ima iz ljubavi. ''Od malih nogu sam zaljubljen u to istarsko govedo, u cijelom svijetu nema takvih goveda'', rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Hotel Beograd
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike