intervenirala policija / Snimke kandidata HSS-a za gradonačelnika Splita zgrozile građane. Siniša Vuco zaradio i prekršajnu prijavu

Krešo Beljak je tražio sat vremena da razmisli što komentirati, ali na pozive kasnije nije odgovarao

24.4.2021.
19:00
VOYO logo

Političari u kampanji često znaju iznenaditi izjavama i ponašanjem, ali nitko nikad dosad nije snimljen dok urinira po gradu kojem želi biti gradonačelnik. Sve do sinoć. Upravo takva snimka Siniše Vuce proširila se društvenim mrežama. Kako to komentiraju Splićani, je li se Vuco danas ispričao i zbog čega je intervenirala policija? 

"Gradonačelnik piša jer ima pravo jer ovo je veliki grad i trebamo da zalijemo naše cveće", na snimci govori Vuco. Ova je snimka danas izazvala zgražanje.

"Ovakva jedna gesta čak i da se ne radi o drugom najvećem hrvatskom gradu, da se radi o bilo kojem selu u Hrvatskoj potpuno je neprimjerena u svakom smislu. U smislu običnog kućnog odgoja, da uopće ne ulazimo u politiku. Drugi stupanj, da tako kažem ekstremne devijacije, je da to uopće imate potrebu snimiti", rekla je
Ankica Mamić, komunikacijska stručnjakinja.

Iako je većina očekivala da će se dan kasnije Siniša Vuco ispričati - to se nije dogodilo. Za sve je kriv netko drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NIŽE OD OVOG NE MOŽE /

VIDEO Kandidat HSS-a Siniša Vuco urinira na ulici: 'Gradonačelnik piša jer ima pravo jer ovo je veliki grad i trebamo da zalijemo naše cveće'

Image
NIŽE OD OVOG NE MOŽE /

VIDEO Kandidat HSS-a Siniša Vuco urinira na ulici: 'Gradonačelnik piša jer ima pravo jer ovo je veliki grad i trebamo da zalijemo naše cveće'



"Evo, opet sam uspio dokazati s jednom namještenom snimkom kako svi mediji u Hrvatskoj naročito oni zagrebački kada je negativno i nebitno u pitanju u stotinkama sekunde se mjeri brzina objave tog materijala kad je u pitanju grad Split i ljudi, ovaj put ja", rekao je Vuco. 

"To je opet taj pokušaj hvatanje glasova na antagoniziranju Zagreba i Splita. To je sve skupa pretužno da bi se i komentiralo", dodala je Mamić. 

Misli li tako i Krešo Beljak, šef HSS-a čiji je Vuco kandidat, nije poznato jer danas ovu situaciju nije komentirao. Tražio je sat vremena da razmisli, ali na pozive kasnije nije odgovarao.

"Trebali bi se u svakom slučaju ograditi od takvog kandidata ili povuć njegovu kandidaturu ako žele zadržat kredibilitet stranke, ali nisam sigurna da će se to dogoditi, kaže Mamić. 

No zato se oglasila splitska policija. Upoznati su sa slučajem te vrše provjere. Uriniranje u javnosti spada u prekršaj javnog reda i mira. Takvu prijavu dobio je i jučer jer je s balkona stranke HSS- vikao i glasno pjevao. Nešto manje skandalozna, ali ipak za osobu koja želi biti na čelu grada- potpuno neprihvatljiva je i snimka koju je prije nekoliko dana objavio na svom službenom facebook profilu: "Do kraja, do kraja, Bog i Hrvati. Do kraja. Meći ga, meći ga".

HSS je smatrao da će s kandidatom Vucom dobiti na vidljivosti. Vidljivost su dobili, ali je reputacijska šteta stranci , koja ionako već dugo ne kotira dobro - čini se znatno veća. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo