ŠOJAT OŠTRO O HASANBEGOVIĆU / Šojat: 'Hasanbegović nije bio dragovoljac, a glumi većeg katolika od pape'

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Ivana Šojat, HDZ-ova kandidatkinja, oštro je kritizirala stranačkog kolegu Zlatka Hasanbegovića, izjavivši da iako je bio punoljetan nije stao u obranu domovine

19.4.2017.
19:24
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

Kritike prema Hasanbegoviću Šojat je uputila i u intervjuu za tportal. Na upit o svom radnom iskustvu, Šojat se  osvrnula i na famozno pitanje "gdje si bio '91."

"Smiješna mi je to pitanje. Podsjeća me na svađe između vrtićke djece koja se nadmeću čija je mama ljepša, a tata jači. Hasanbegović se razmeće svojim velebnim, ekskluzivnim domoljubljem na n-tu potenciju, ali nije stao u obranu domovine, a bio je punoljetan. Licemjerno je i to što danas njegovi pristaše tvrde da on predstavlja 'Tuđmanov HDZ', a dotični gospodin napadao je prvog hrvatskog predsjednika zbog BiH, nazivajući ga 'izdankom komunističkog sustava'. Gospodin Prgomet je pak u odlučnim trenucima iskazao i hrabrost i domoljublje. Bio je dragovoljac pod vrhovnim zapovjedništvom Franje Tuđmana, a kao šef vojnog saniteta spašavao je živote tijekom velikosrpske agresije', kazala je Šojat u intervjuu za tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuti intervju Šojat je podijelila i na svojoj Facebook stranici, nakon čega se razvila polemika o Hasanbegoviću. Šojat je napisala kako je ona sama bila u redovima HOS-a za vrijeme rata.

"Hasanbegović nije bio dragovoljac, sad glumi većeg katolika od pape i šteti Hrvatskoj", napisala je, nazvavši ga još i "manekenom". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko žuči zbog čovjeka koji nema nikakve veze s Osijekom. Kad bismo jednako žučljivo reagirali kada je riječ o gospodarstvu, socijalnoj politici, školstvu, kulturi kao što reagiramo kad je u pitanju ideologizacija na najnižoj razini, onda bi ova zemlja bila raj na zemlji. Ovako ispada da sam zadnje govno samo zato što sam u demokratskoj državi iznijela mišljenje o čovjeku koji rata nije vidio a koji je nekim čudom postao sveti zaštitnik branitelja", napisala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo