zastupnik NZH / 'Šovinizam prema meni je eskalirao': Hasanbegović se žali na napade s ljevice

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hasanbegović se osvrnuo i na istup Kreše Beljaka za kojeg tvrdi da je čovjek s puno lica

18.12.2018.
7:19
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Bivši HSLS-ovac Miroslav Polovanec prošlog se tjedna priklonio Milanu Bandiću i glasao za zagrebački proračun te kazao kako ne želi da mu "diktiraju neka prezimena koja nisu zagrebačka", aludirajući pritom na zastupnika Zlatka Hasanbegovića iz stranke Neovisni za Hrvatsku. 

Hasanbegović, koji se prošlog tjedna prometnuo u glavno lice oporbe zagrebačke Gradske skupštine, našao se na meti i šefa HSS-a Kreše Beljaka. Beljak je, naime, na Twitteru poručio Hasanbegoviću da je "jedan od važnijih izdajnika bošnjačkog naroda" te da je "jedan od važnijih učenika i sljedbenika Luburića i Pavelića".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zanimljivo je da je šovinizam prema meni eskalirao kod te ljevice. S tim da mi se Beljak, siguran sam u to, neće ispričati", kazao je Hasanbegović za Novi list te podsjetio  na neke ranije izjave predsjednika HSS-a, koje ga, ističe, predstavljaju u sasvim drukčijem svjetlu.

Za Hasanbegovića je Beljak nekonzistentan političar

"Beljak je čovjek s puno lica. Kad su u jesen migranti počeli ulaziti u Hrvatsku, Beljak je, u maniri najgoreg šovinista, kao da je Ladislav Ilčić, tvrdio da su to zapravo kolonizatori Europe. Danas je on, međutim, lider humane ljevice, prvak Amsterdamske koalicije i podržava Marakeški sporazum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Amsterdamskoj koaliciji je da se očituje o Beljaku. Usto, njegova sestrinska stranka HSS BiH, kojoj on daje podršku, najradikalnije se zalaže za hrvatski entitet u BiH", nabrojio nam je Hasanbegović neke Beljakove istupe koji ga, smatra, prikazuju kao nekonzistentnog političara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo