u lovu na beštiju / Splićani u panici: vepar luta okolicom Marjana, ljudi strahuju za djecu i ljubimce

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Brojni građani imali su jeziv susret s divljom životinjom, a čelnik Javne ustanove priznao je kako već mjesecima tragaju za divljom svinjom

24.2.2017.
9:45
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

U posljednih nekoliko tjedana nekolicina Splićana gradom se kreće u panici pošto park-šumom luta divlja svinja, piše Splitski dnevnik.

Otkud se ona našla ispod marjanskih borova, još uvijek nije jasno, no oni koji su se našli oči u oči s njome tvrde da je to izrazito neugodno iskustvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Netko ju je ostavio na Marjanu", "ma sama je doplivala s Čiova ili Šolte", tek su neke od mogućnosti s kojima se spekulira.

Zoran Jovanović prije dva je dana u sumrak šetao sa svojom kujicom Belom i na predjelu između Sedla i bivšeg ZOO-a imao je bliski susret s divljom životinjom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bela nema običaj reagirati na druge ljude ili bicikliste, pa sam se iznenadio da se uznemirila. Nakon kraće trke za svinjom tamne dlake, očekivano, pas se iz lovca pretvorio u lovinu. A ja sam se instinktivno popeo na vrh najbližeg stabla. Nije se ona puno uzbudila zbog susreta, iako je duplo manja od suparnika, više sam ja bio taj kojem je srce došlo u petu. Čini se kako Zoološki vrt opet radi, ali na otvorenom", rekao je Zoran za Slobodnu Dalmaciju. 

Emilu Jurkoviću vepar je ogolio mlade masline, pa sada strahuje hoće li se biljke uopće oporaviti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma to je divlja svinja, nema šta drugo bit! Pa neće vjeverica izdubiti deblo masline, to može samo nešto šta ima rog, surlu, rilo! Očito je oštrila na mojoj maslini, uništila je sedan-osan mladih stabala, tko zna hoće li se oporavit. A zemlja je izrovana ka da je traktor proša priko nje, brazde su duboke petnaestak centimetara, kamenje izbačeno", priča Emil. 

Robert Koharević, čelnik Javne ustanove, priznaje da već nekoliko mjeseci love divlju svinju, no da nisu željeli dizati paniku u javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još od sredine prosinca povremeno dobivamo prijave da je divlja svinja viđena na različitim lokacijama od Sedla do Vile Dalmacije. Ophodnje su pojačane, surađujemo i s Veterinarskom inspekcijom, ali mi smo tu bespomoćni jer ovo nije lovno područje, pa će policija kojoj smo prijavili slučaj postupati sukladno svojim mogućnostima", rekao je Koharević za Slobodnu Dalmaciju. 

Toma
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike