SPLITSKA POLITIČKA TRAKAVICA / Splićani za RTL o izborima: 'Kad smo upali u kašetu brokava treba ići do kraja', 'Nema izbora? Nismo šempjani'

I dok ništa više nije sigurno, zna se samo da će Puljak i Ivošević sutra odraditi svoj posljednji dan u Banovini i predati ostavke

7.4.2022.
20:00
VOYO logo

Splitska politička trakavica iz dana u dan dobiva novi zaplet. Kad se činilo da je splitski gradonačelnik sve dogovorio s vijećnicima račune mu je pomrsio predsjednik Gradskog vijeća i sjednicu sazvao tek za tri tjedna. I dok Puljak sutra podnosi ostavku, vijećnici bi to trebali napraviti nakon zadnje sjednice. Kako će se situacija rasplesti, nitko ne zna. Konačni datum izbora na kraju će odrediti Vlada.

U međuvremenu, zbog otezanja, Puljak je Prkića nazvao HDZ-ovim žetončićem.

Predsjednik splitskog Gradskog vijeća, Jakov Prkić govori: "Ja u ovom trenutku ne znam zašto je gradonačelnik dao ostavku, ako je dao zato da građani prosude je li Ivošević kriv mislim da je to krivi smjer, jer samo sud će moći dati tu odluku".

Da bi se izbori za Gradsko vijeće raspisali, vijećnici moraju podnijeti ostavke. A to se očekuje na posljednjoj sjednici Vijeća. "Kada će ti izbori za gradonačelnika i Gradsko vijeće ako hrabri HDZ-ovci odluče ispoštovati obećanje. Tada će Vlada odrediti kada će bit izbori za Vijeće i gradonačelnika. Kada će Vlada to odrediti, mislim da će to odrediti kada HDZ procijeni da je to za njih najbolje", govori Puljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KUZMANIĆ ZASAD OSTAJE /

Sutra točno u podne Ivica Puljak i Bojan Ivošević, nakon deset mjeseci na čelu Splita, predaju svoje ostavke

Image
KUZMANIĆ ZASAD OSTAJE /

Sutra točno u podne Ivica Puljak i Bojan Ivošević, nakon deset mjeseci na čelu Splita, predaju svoje ostavke

Prkić tvrdi kako o izborima odlučuju dvije stranke HDZ i Centar. "To su velike stranke koje zajedno imaju 16 vijećnika mi ostali smo tu nebitni", zaključuje.

Nebitan je i datum održavanja sjednice, smatraju neki vijećnici. I građani očekuju izbore.

Slićanin Nenad Bonačić tvrdi: "Može neko govoriti ovako i onako, mislim da će biti u šesti mjesec kako sam razumio, a hoće li biti ne znam... Ali svakako kad smo upali u kašetu brokava da treba ići do kraja".

Gordan navodi: "Rekao je da će biti kad je rekao da će biti, bit će. I to je jedini način da se riješi Keruma i SDP-a i tako". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiki Slišković kaže: "Ma hoće bit će za kompletno gradsko vijeće i za načelnika. A kako bi od srama stalno zazivaju izbore, izbore, a sada da ne budu, pa nismo šempjani".

I dok ništa više nije sigurno, zna se samo da će Puljak i Ivošević sutra odraditi svoj posljednji dan u Banovini i predati ostavke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo