PREMINULA DJEVOJČICA / Splitska bolnica centru za socijalnu skrb početkom godine prijavila slučaj. Ravnateljica za RTL: 'Provjereno je'

Dijete je bilo teško bolesno, a majka se vodila kao njegovateljica

13.10.2022.
19:12
VOYO logo

Milena Drlje, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Split gostovala je u RTL-u Danas s Draganom Eterović. Govorila je o 6-godišnjakinji koja je preminula u splitskoj bolnici.

Kaže kako, onoliko koliko znaju, dijete je u obitelji bilo adekvatno zbrinuto, svi su članovi obitelji zajedno djelovali za dijete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojašnjava i kako se provjera obiteljskih prilika, očevidi na teren događaju u svim zahtjevima za ostvarivanje prava iz sustava socijalne skrbi, s različitim ciljem i svrhom pa tako i tu. "Obrada za priznavanje prava za dijete i majku koja je koristila pravo na roditelj njegovatelj. Bio je izvid u obitelji, a nisu se našli bilo kakvi dokazi da dijete nije bilo adekvatno zbrinuto", govori.

Ističe kako su u nadzoru onoliko koliko posao mogu organizirati, ali u situacijama da postoje sumnje na neadekvatno ponašanje, daju, navodi, sve do sebe da izađu na teren, provedu očevid adrese stanovanja. "Ako je riječ o materijalnim stanjima nije nužno svaki put izaći na teren. Gdje postoji sumnja ili ukazivanje drugih institucija, izlazi se", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, početkom godine iz bolnice je za malenu došao apel, odnosno sumnja da nije adekvatno zbrinuta. "Informacija je provjerena, stručni tim centra bio je i u bolnici u razgovoru s liječnicima, otklonjene su mogućnosti da bi majka zanemarivala dijete", zaključuje Drlje.

Neslužbeno doznajemo da je djevojčica primljena s dekubitusom i masnicama, ali takvo stanje moguće je i zbog teškog zdarvstvenog stanja i ležanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo