demantirali natpise / Splitska policija tvrdi kako za kukasti križ nisu odgovorni policajci

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Splitsko-dalmatinska policija je izvijestila kako nijedan policijski službenik nije osumnjičen, odnosno uhićen, niti se dovodi u svezu s počinjenjem kaznenog djela

15.6.2015.
12:29
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Splitsko-dalmatinska policija odbacila je kao netočne navode iz nekih medija da zbog postavljanja kukastog križa na splitskom Poljudu kriminalistički istražuje ljude iz svojih redova, navodeći da s tim slučajem ne povezuje ni jednog policajca.

"U dosadašnjem kriminalističkom istraživanju nije obavljen obavijesni razgovor niti s jednim policijskim službenikom, niti se za to ukazala potreba. Nijedan policijski službenik nije osumnjičen, odnosno uhićen, niti se dovodi u svezu s počinjenjem kaznenog djela", izvijestila je splitsko-dalmatinska policija, demantirajući medijske navode da se zbog tog slučaja istražuje policajce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
AFERA SVASTIKA /

Milanović oštro osudio kukasti križ na Poljudu, Ostojić za sve krivi HNS

Image
AFERA SVASTIKA /

Milanović oštro osudio kukasti križ na Poljudu, Ostojić za sve krivi HNS

Policija napominje da je odmah nakon uočavanja svastike na travnjaku stadiona Poljud započeto opsežno kriminalističko istraživanje, u sklopu kojeg je obavljen očevid na mjestu događaja i obavljen veći broj obavijesnih razgovora.

No, autor kukastog križa uočenog u petak na travnjaku tijekom utakmice između Hrvatske i Italije još uvijek nije pronađen. Još se ne zna ni kojim je sredstvom napravljen taj nacistički simbol jer se rezultati vještačenja izuzetog travnjaka tek očekuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vještačenje izuzetog uzorka travnjaka trebalo bi utvrditi koje je sredstvo naneseno na travnatu površinu, kao i vrijeme u koje je to učinjeno, što bi istražiteljima u kombinaciji s nadzornim snimkama trebalo pomoći u sužavanju kruga mogućih počinitelja.

"Ova Policijska uprava nastavlja s provođenjem kriminalističkog istraživanja, a po dovršetku istog, javnost će biti pravodobno obaviještena", navela je splitsko-dalmatinska policija, koja je krajem prošlog tjedna zbog tog slučaja podnijela kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe, tereteći je za javno poticanje na mržnju za što je predviđena kazna zatvora do tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras komentirao je kako je odgovornost na Hrvatskom nogometnom savezu.

"Sve nas je sram. Odgovornost je na HNS-u, potpuna odgovornost", komentirao je za RTL

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo