RTL Direkt donosi / Sport, rat i turizam, to je slika Hrvatske u svijetu. Turistima su zato izradili kipove od Marka Pola do Tesle i Meštrovića

Domaći i inozemni kipari izradili su ukupno 13 kipova onima iz naše zemlje koji su toliko pridonijeli globalnoj civilizaciji

29.3.2022.
22:55
VOYO logo

Ovog proljeća kavu u Zagrebu moći ćete popiti pokraj kipa Slavoljuba Penkale, Marka Pola ili recimo Fausta Vrančića. Dobit ćemo stazu hrvatskih velikana.

Domaći i inozemni kipari izradili su ukupno 13 kipova, među njima su i Ivan Vučetić, Ivan Meštrović, Nikola Tesla, izumitelji, matematičari, znanstvenici, generali, košarkaši. Ljudi su to koji su  napravili golem doprinos globalnoj civilizaciji. Ali mnogi ih ne znaju, ni u Hrvatskoj, pogotovo ne u svijetu, zato će kipove pratiti i aplikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popričali smo s Antom Bogdanićem, koji je sve to pokrenuo. 

"Došli smo do zaključka da je Hrvatska, u stvari, vrlo nepoznata zemlja. Znači, svi nas poznaju po sportu, po turizmu i po ratu. A ovo sve drugo je vrlo zanemarivo. Onda smo istraživali gdje bismo mogli što još i došli smo kroz istraživanje da su ti znanstvenici vrlo zanimljivi. Ja sam to predložio mom kolegi Hrvoju Markešiću i on je rekao, OK, ajmo i, evo, tako je nastao projekt", kazao je Bogdanić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali glavna nit vodilja koju mi želimo poručiti kroz ovu priču, su Hrvati koji su zadužili svijet. Znači da kad turisti dođu da kažu, uuu, pa i to je Hrvat, i to je Hrvat, pa i taj je Hrvat. Pa, ono... Zato, to nisu znanstvenici, nego to su stvarno velikani."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo