ODRŽALI SREDIŠNJI SKUP / Srb: HSP je jedina stranka koju ne vode 'bivši drugovi'

Image
Foto: PIXSELL

Predsjednik HSP-a Daniel Srb je rekao da ovi izbori nisu bilo kakvi izbori već se održavaju uoči donošenja odluke o ulasku u Europsku uniju.

26.11.2011.
17:10
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska stranka prava održala je središnji predizborni skup u zagrebačkom hotelu "Westin" na kojem je istaknula da su oni jedina stranka koja se zalaže protiv ulaska Hrvatske u Europsku uniju i poručila biračima da im treba njihova potpora kako bi mogli u Hrvatskom saboru zastupati nacionalne interese.

Predsjednik stranke Daniel Srb je rekao da ovi izbori nisu bilo kakvi izbori već se održavaju uoči donošenja odluke o ulasku u Europsku uniju. Europska birokracija vježbala je mehanizam pokoravanja samostalnih i suverenih država, kazao je i naglasio da je HSP jedina parlamentarna politička stranka koja je protiv ulaska u EU i jedina koju ne vode, kako je rekao "bivši drugovi". Danas joj, dodao je, pristupaju utemeljitelji onih političkih opcija koje su se 1990. i 1991. godine zalagale za samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku.

Ako se odluka o ulasku u Europsku uniju donese bez referenduma, Srb je rekao da će biti "prosvjeda povijesnih razmjera", što su nazočni popratili pljeskom.

Ocijenio je kako Hrvatska, da je veći broj HSP-ovih zastupnika bio u Saboru u protekle četiri godine, ne bi bila izložena novoj pravosudnoj agresiji iz Srbije. Iznio je niz kritika na račun svih dosadašnjih vlasti optuživši ih za tešku situaciju u zemlji, korupciju i izdaju i ugrožavanje nacionalnih interesa.

Prvi na listi u Prvoj izbornoj jedinici Ante Prkačin rekao je da HSP ima svoj stalni i prepoznatljiv program i da nije jedan od onih koji, kako je rekao "mijenjaju odijela". Prema njegovim riječima država se vodi loše, upravlja katastrofalno, a jedan od takvih primjera je, kazao je, skori ulazak Hrvatske u EU.

Govoreći o Europskoj uniji rekao je da ona nije zajednica ravnopravnih država, već centralizirana država bazirana na Lisabonskom ugovoru, čiji se sadržaj taji od građana. Ocijenio je da će se EU raspasti a da će iz nje Hrvatska izaći s 30 posto manje teritorija zbog stranih aspiracija na dijelove Hrvatske kao što su Istra i otoci.

Počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić poručio je biračima, kako je rekao "nacionalne desnice", da nemaju pravo ne izaći na izbore i upitao se hoće li birači ponovo glasovati za one koji su se okoristili vlašću. Naglasio je da birači više nemaju pravo "voziti slalom između HDZ-a i SDP-a" založivši se za veliki preokret u Hrvatskoj politici koji će zastupati nacionalne vrijednosti i suverenitet.

Na skupu su govorili i drugi kandidati HSP-a kao i gosti iz inozemstva, i to malteška političarka Sharon Ellul Bonici te dužnosnik Francuske nacionalne Fronte, Wallerand de Saint Juste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo