Simulirana sjednica / Srednjoškolci kao zastupnici "donose" Zakon o ugostiteljstvu

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Cilj je podizanje znanja o najvišem predstavničkom i zakonodavnom tijelu

9.5.2019.
9:52
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti, tema je simulirane sjednice Hrvatskoga sabora na kojoj će u ponedjeljak, 13. svibnja sudjelovati 150 učenika, 138 u ulozi zastupnika i 12 u ulozi saborskih izvjestitelja, a učenici dolaze iz 24 srednje škole i jednog učeničkog doma.

Od 2013., kada je održana prva, na simuliranim saborskim sjednicama za srednjoškolce sudjelovalo je 900 učenika u ulozi zastupnika i njih stotinjak u ulozi novinara, nekoliko učenika, sudionika prvih simuliranih sjednica danas su vijećnici u vijećima općina i gradova u kojima žive, pohvalili su se iz saborske Službe za građana koja sjednice organizira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razumijevanje uloge Sabora

 Kroz pripremu i sudjelovanje na samom zasjedanju, učenici praktično vide kako radi   Sabor,kako se donose zakoni, koja je uloga zastupničkih klubova i odbora u   hrvatskom parlamentu te koje su to poveznice između nacionalnih politika i   organizacija države i društva.

 Simulirana sjednica usmjerena je na podizanje znanja o najvišem predstavničkom i   zakonodavnom tijelu Hrvatske te razumijevanju njegove uloge u svakodnevnom   životu građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Prva simulirana sjednica Hrvatskoga sabora za učenike srednjih škola održana je   prije šest godina, u svibnju 2013., sadržajno i organizacijski to je najzahtjevniji   edukativni projekt Službe za građane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo