UGODNO NA TRŽIŠTU / Hrvati kroče prema globalnom uspjehu: S dobrom idejom i timom samo je nebo granica

Ako mislite da imate dobru ideju, prijavite se i možda vaš proizvod za nekoliko godina bude dio hrvatskog i svjetskog tržišta

7.9.2019.
20:38
VOYO logo

Pametni sat zbog kojeg se ni jedna starija osoba više neće izgubiti ili potpuno prirodni pesticid za zdravu hranu - to su samo neke od ideja vrijednih milijun kuna u startup factory programu koji je ponovno otvorio svoja vrata 7.500 četvornih metara velikog prostora sa 106 originalnih tvrtki, a prijave traju još samo devet dana.

''Četvrtu godinu zaredom Grad Zagreb putem Zagrebačkog inovacijskog centra Zicer nudi mogućnost da svi oni zainteresirani koji imaju inovativne ideje jave na naš natječaj koji ima za cilj te ideje pretvoriti u održive na tržištu i to globalnom tržištu'', objasnio je Frane Šesnić iz Zagrebačkog inovacijskog centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš kao što su Makabi kapsule već isprobane u vrtovima SAD-a, a inovator Marko Vinceković objašnjava o čemu je riječ: ''Moj tim Makabi je izumio malu kapsulu za veliku i zdravu biljku. Ima glavnu ulogu da se snizi upotreba agrokemikalija i organskih spojeva u uzgoju različitih biljnih kultura - sve kako bismo naravno dobili što bolju i kvalitetniju hranu''.

Još jedna ideja odrasla u inkubatoru Zicera je i pametni sat za starije osobe koji je osmislila Tihana Petričević: ''Riječ je o sustavu koji se bavi praćenjem zdravlja i sigurnosti. Uključuje narukvicu koja prati tlak, srce, aktivnost, lokaciju i ima integriran sustav alarmiranja''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To znači da ako, primjerice, vašoj baki pozli, ona vas može alarmirati, a i vi možete vidjeti da nešto nije u redu. Ostvarenje Tihanina i Markova sna ne bi bilo moguće bez potpore Inovacijskog centra.

A Marko se rado prisjeća reakcije žirija kada je sa svojim timom prvi put naglas predstavio njihovu zamisao: ''Zašto ste vi ovdje? Ovo što vi radite je rocket science.  Pa vi bi trebali ići u Monsanto ili Bayer. Ja sam rekao zašto bih ja išao tamo ako mogu to tu raditi''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer tu je dobio sve što mu je trebalo da ideja postane originalni hrvatski proizvod. Isto čeka i sve kreativce koji se prijave na startup factory program jer s dobrom idejom i timom samo je nebo granica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo