PORAZ U VIJEĆU SIGURAN / Stipe Gabrić Jambo nakon 16 godina gubi Metković?

Image
Foto: Goran Jakus/PIXSELL

Većinu u Gradskom vijeću Metkovića dobila je Nezavisna lista Most koja je osvojila 46,25 posto glasova birača i time većinu od devet mandata. Jambova lista HSS-a dobila je 27,20 posto glasova, tj. pet mandata, a HDZ i koalcijski partneri dobili su 19,24 posto glasova ili 3 vijećnika u vijeću Grada Metkovića.

20.5.2013.
10:06
Goran Jakus/PIXSELL
VOYO logo

Jedan on najvećih gubitnika ovih izbora je svakako dosadašnji gradonačelnik Metkovića Stipe Gabrić Jambo, kojemu je prvi put nakon 16 godina pozicija ozbiljno ugrožena.

Većinu u Gradskom vijeću Metkovića dobila je Nezavisna lista Most koja je osvojila 46,25 posto glasova birača i time većinu od devet mandata. Jambova lista HSS-a dobila je 27,20 posto glasova, tj. pet mandata, a HDZ i koalcijski partneri dobili su 19,24 posto glasova ili 3 vijećnika u vijeću Grada Metkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gabrićev poraz u Gradskom vijeću je sasvim siguran, a sve je izglednije da bi prvi put nakon 1997. godine mogao izgubiti i gradonačelničku poziciju u drugom krugu ovih lokalnih izbora. U prvom krugu izbora njegov protukandidat Božo Petrov dobio je 45,78 posto glasova, a Jambo dosta manje, tj. 30,37 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo