Prognoza Nikole Vikića-Topića / Stiže osvježenje, ali ne u vidu kiše već - vjetra: Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja tjedna

U središnjoj će Hrvatskoj sutra puhati umjeren do jak sjeveroistočnjak, dok će pod Velebitom jačati bura

20.8.2019.
19:40
VOYO logo

Stiže, stiže, već sutra, ali ne u vidu kiše, već vjetra. Naime, malo nam se približila ova fronta iz zapadne Europe što se lijepo vidi na satelitskoj snimci, međutim, ona je onda zapela nad Alpama, nije dovoljno jaka da ih prijeđe, pa će kiša zajedno s frontom ostati nad Alpama, dok će prema nama strujiti nešto svježiji i ugodniji zrak. Na kopnu će to biti sjeveroistočni vjetar, a na moru bura.

Sutra prijepodne u cijeloj zemlji sunčano, nešto malo oblaka samo na zapadu, gdje će biti vjetrovitije, a zbog toga i malo ugodnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u središnjoj će Hrvatskoj puhati umjeren do jak sjeveroistočnjak, dok će pod Velebitom jačati bura. Najniža temperatura od 15 do 20, a na obali 24, 25 stupnjeva.

I poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj počinje vjetrovito, puhat će umjeren do jak sjeveroistočni vjetar tako da će biti osjetno ugodnije nego danas, najviša temperatura oko 28 stupnjeva. Prevladavat će sunčano vrijeme, uz malo oblaka i tek je rijetko moguć poneki pljusak, uglavnom navečer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno vedro i vruće. Temperatura - između 29 i 33 stupnjeva Celzijusa. Ipak, blago će olakšavati slab do umjeren sjeverac koji će najjače puhati u rano poslijepodne.

U Dalmaciji sunčano, uglavnom i pretežno vedro. Samo će na sjeveru biti malo oblaka. I dalje ostaje vruće, čak malo toplije nego danas, između 31 i 35. Na jugu će puhati maestral, a na sjeveru bura koja će jačati, osobito potkraj dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Bura će u tim poslijepodnevnim satima naglo jačati, na jaku, pod Velebitom i olujnu. Temperatura oko 31. U Gorskom kotaru i Lici promjenjivo oblačno i ugodnije nego danas, između 24 i 28 stupnjeva, uz umjeren do jak vjetar.

Od četvrtka na kopnu malo oblačnije i nestabilnije nego posljednjih dana, tako da će povremeno biti lokalnih pljuskova. Temperatura nakon ovog početnog pada, ponovno u blagom rastu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na moru pretežno sunčano, u četvrtak i petak još uz umjerenu do jaku buru, dovoljnu da malo ohladi more. Petak i subota će biti nešto oblačniji pa je tad moguć i poneki lokalan pljusak.

I za kraj još podsjetnik da ćemo sutra imati vjetrovit dan. Na kopnu već od jutra, s time da će najjači udari vjetra biti oko sredine dana, dok će na Jadranu najjače puhati poslijepodne i navečer, jaka i olujna bura, prvo na sjeveru, a kasnije, iza 17 sati, i u Dalmaciji. Budite oprezni na moru!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo