KAKO SE UZIMAO NOVAC? / Što istraga znači za HDZ?

Proširenje istrage protiv HDZ-a sigurno im neće ići u prilog 4. prosinca, na dan parlamentarnih izbora, a u pravnom smislu, HDZ nikako ne može izbjeći optužnicu.

27.10.2011.
19:19
VOYO logo

O tome je li stranački račun blokiran, predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor nije željela govoriti. Istraga protiv HDZ-a sada je i službena, no jesu li stranački vojnici provjerili može li HDZ do blagajne?

Boris Kunst i Frano Matušić na press konferenciji su odlučili progovoriti, ali o javnoj upravi kao servisu građana.  No, novinare su više zanimali oni koji su servisirali crne fondove HDZ-a.

Viša sila od optužnice neće spasiti ni HDZ kao pravnu osobu, podigne li je Državno odvjetništvo protiv Ivana Jarnjaka, Ratka Mačeka, Ive Sanadera i još petero članova HDZ-a zbog ilegalnog novca u stranci. Stručnjaci tvrde kako je po tom pitanju zakon vrlo jasan.

Takva optužnica podiže se zbog sumnji u ostvarenje protupravne imovinske koristi i povreda službene dužnosti. Sve to kada je riječ o HDZ-u, Državno odvjetništvo spominje u rješenju o provođenju istrage. Bude li ga, u objedinjenom suđenju sudit će se stranci kao pravnoj i umiješanim fizičkim osobama. Proglasi li ih se krivima, odgovorni će u zatvor.

Najveća kazna može doseći i do 8 milijuna kuna, a stranci se, čak i u fazi istrage može blokirati imovina, no zasad se ne zna je li državno odvjetništvo to zatražilo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo