Pitali smo gradonačelnika / Što s eko bombom u Sesvetskom Kraljevcu? 'O tome ćemo sljedeći tjedan'

Image
Foto: Čitatelj

Očajni se poljoprivrednici i lovci nadaju da će se odlagalište na samom istogu Zagreba sanirati prije nego li dođe do prave ekokatastrofe

10.7.2018.
9:30
Čitatelj
VOYO logo

Ekobomba usred zelenog pojasa Sesvetskog Kraljevca samo raste. Divlje se odlagalište građevinskog, kućanskog, ali i opasnog otpada poput azbesta nalazi na putu kojim upravlja Grad Zagreb pa smo odgovor potražili kod čelnog čovjeka.

"Tamo o divljem odlagalištu u Sesvetskom Kraljevcu ćemo na licu mjesta idući tjedan. Uvijek o tome na licu mjesta", rekao nam je Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrpu pitanja ima poljoprivrednik Kristijan, koji već dvanaest godina razmiče smeće s puta kako bi došao do svog polja.

"Svaki dan dolazak na moje polje izgleda tako da ja ne znam što me čeka. Ja moram imat na traktoru utovarivač i moram razgrtat smeće ispred sebe jer sam jednostavno nemoćan na drugi način doć do polja", požalio nam se Kristijan Pandek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Eko bomba u Sesvetskom Kraljevcu

Image

Eko bomba u Sesvetskom Kraljevcu

Dnevno, priča nam, viđa najmanje tri kombija ili kamiona koji ovdje istovare otpad i nikome ništa. Smeće mu vjetar nosi cijelim poljem pa ga stalno mora skupljati.

"U slučaju da krava pojede bilo što od ovog smeća, ona bi jednostavno uginula i to znači katastrofu za tu životinju i onda samim time i za mene", dodaje Kristijan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nekoliko je navrata, priča nam, Čistoća i čistila odlagalište, ali se samo napravilo mjesta novom smeću. Isto povrđuju i iz gradskog ureda za prostorno uređenje i najavljuju dugoročna rješenja. 

U priopćenju Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Grada Zagreba navode kako je u tijeku priprema čišćenja trenutno odloženog otpada nakon čega će se fizičkim zaprekama i eventualno nadzornim kamerama pokušati spriječiti daljnje odlaganje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon više od desetljeća smrada, zapaljivog otpada usred šume, i trihinele od koje obolijavaju divlje svinje, očajni se poljoprivrednici i lovci nadaju da će se odlagalište na samom istogu Zagreba sanirati prije nego li dođe do prave ekokatastrofe.  

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo