ŽURNI POSTUPAK / Studenti se sastali s Marićem pa predložili modele povećama poreznog limita. Na redu je ministarstvo

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U deset dana, peticiju je potpisalo više od 12 tisuća studenata

23.6.2022.
15:39
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zbog inicijative za povećanje poreznog limita za studente održan je sastanak u Ministarstvu financija, a kako se čini, studenti su zadovoljni.

"Ministar Marić pokazao je razumijevanje prema potrebi povećanja poveznog limita, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja suglasno je s prijedlogom. Istaknuo je kako je potrebno studentima omogućiti ostvarivanje materijalnog statusa te integracija u tržište rada", ističu iz Hrvatskog studentskog zbora pa dodali:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predložili smo nekoliko modela povećanja poreznog limita, s jedne strane definiranjem višeg fiksnog iznosa te s druge definiranjem kroz povezanost s drugim varijablama npr. minimalnom studentskom satnicom. U najkraćem roku Ministarstvo će razmotriti prijedloge te sazvati novi sastanak kako bi se što prije donijelo konstruktivno rješenje", zaključuju.

Na sastanku su sudjelovali ministar financija Zdravko Marić, zamjenica ravnatelja Porezne uprave Marijana Vuraić Kudeljan, državni tajnik MZO Ivica Šušak te predstavnici Hrvatskog studentskog zbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
pokrenuli peticiju /

'Radit će u sezoni, prijeći limit i otići, a poslodavci u problemu'. Studenti u borbi za veći porezni limit

Image
pokrenuli peticiju /

'Radit će u sezoni, prijeći limit i otići, a poslodavci u problemu'. Studenti u borbi za veći porezni limit

Inače, studenti su ranije pokrenuli peticiju zbog povećanja poreznog limita studenata koji su na poreznoj kartici roditelja ili skrbnika. Za manje od 10 dana prikupili su više od 12.000 potpisa.

"Studenti s trenutnom minimalnom studentskom satnicom suočavaju se s problemom ograničavanja rada zbog probijanja poreznog limita te smatraju kako je prekoračenje nisko za 2022. godinu. Od uvođenja izračuna minimalne studentske satnice, ista je rasla u iznosu od 36,28% (2018. godine ona je iznosila 21,50 kn, za tekuću godinu ona iznosi 29,30 kn), dok je u isto vrijeme limit za poreznu olakšicu ostao isti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija je dodatno pogoršana općim poskupljenjem cijena. Studenti se često okreću studentskom radu kao dodatnom izvoru financiranja jer im stipendije i obiteljsko financiranje ne predstavljaju dovoljan prihod za osnovne životne i studentske potrebe", naveli su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo