porušena banovina / Stvari su se pokrenule u Petrinji: 'Od prijavljenih 5100 objekata pregledali smo 90 posto'

U kontejnerskom naselju koje se gardi bit će manje kontejnera nego što je obrtnika

31.1.2021.
22:00
VOYO logo

Nakon što smo jučer upozorili kako su radovi na rušenju objekata u Petrinji trajali dok je u obilasku bio premijer, danas su se stvari pokrenule. Bageri rade, statičari volonteri volontere u Glini koji ni danas ne odmaraju, već se mogu pohvaliti da posao u tom gradu polako završavaju.

Pregledano 90 posto

Po snijegu, kiši i suncu, volonteri statičari već mjesec dana obilaze Banovinu i pregledavaju svaki objekt. Ovog vikenda dali su gasa i u Glini posao gotovo priveli kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Od prijavljenih objekata 5100 pregledali smo 90 posto. Znači negdje oko 500 objekata je ostalo za pregledati. To je bio i cilj ovaj vikend što više kolega dovesti u Ginu da posao dovedemo do kraja'', kazao je Igor Sušilović, voditelj volontera statičara.

Nakon što smo jučer upozorili da su radovi na rušenju objekata u centru Petrinje trajali dok ih je obilazio premijer Andrej Plenković. Danas, unatoč zimskim uvjetima druga priča. Bageri raskopavaju trg, a od jučer je maknut i dio pročelja robne kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Zelena obnova /

Banovina treba revitalizaciju a ne samo obnovu: 'U suprotnom će to područje biti sablasno, područje duhova'

Image
Zelena obnova /

Banovina treba revitalizaciju a ne samo obnovu: 'U suprotnom će to područje biti sablasno, područje duhova'

Odmah pokraj robne kuće, traje pospremanje frizerskog salona. Đurđicu smo snimali jučer, nije znala da će morati iseliti, ni danas službeno ništa nije dobila, ali zna da od sutra više nema gdje raditi.

''Sudbina salona je da mi od sutra ne možemo biti ovdje zbog radova na robnoj kući i da moramo iseliti inventar, do kad, gdje i kad ne znamo i dalje. Nije nas nitko obavijestio, ljudi su naručeni i dalje'', rekla je Đurđica Perenčević, vlasnica frizerskog salona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I neki njezini kolege pitaju se što će biti s njihovim poslovanjem. Kako doznajemo, u kontejnerskom naselju koje se gardi bit će manje kontejnera nego što je obrtnika pa bi se moglo dogoditi da će netko imati zadatak birati tko će raditi, a tko ne.

''U kontejnerskom naselju bi trebalo biti smješteno 14 radionica, s obzirom da svaka ima veći broj zaposlenih neće biti moguće biti staviti jedan salon u jedan kontejner. Ne znam jesu li nadležni upoznati koliko će prostora trebati za sve'', izjavila je Vlatka Pavičić Šimić, predsjednica Ceha frizera Petrinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč svim problemima ima u Petrinji i nečeg pozitivnog. Ovo je red za darove za najmlađe. Djeca iz cijele države poslala su darove malim Petrinjcima.

''Poklone šalju svi, apsolutno svi iz cijele Hrvatske, zapravo djeca djeci šalju poklone. Reakcije su divne, djeca su oduševljena'', rekla je Antonela iz Društva Naša djeca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa će bar malo skrenuti misli s potresnih tema, dok njihovi roditelji razmišljaju kad će dočekati obnovu.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo