'neće ti ništa' / Susjedov pitbull joj rastrgao psa, a nitko ništa ne poduzima: 'To je već treći put, vlasnici puštaju pse da slobodno tumaraju'

Image
Foto: Thinkstock Ilustracija

'Po zakonu, pas mora biti na povodcu. Nisam prijavila susjede jer ne želim svađu, ali nije u redu da nitko ne reagira. Nekad su postojali šinteraji koje ste mogli pozvati, a koga da ja zovem?'

8.2.2018.
8:42
Thinkstock Ilustracija
VOYO logo

Mirjana Benčić Amato iz naselja Muntić, nedaleko od Pule, požalila se kako psi pušteni s lanca predstavljaju opasnost za ljude, ali i pse. Naime, njenog je mješanca prošle nedjelje napao i rastrgao susjedov pas. Za Glas Istre je rekla kako se s ovim problemom bori već godinama. Za šivanje, mast i tablete protiv bolova već je izdvojila tisuću kuna, ne računajući jučerašnji posjet veterinara koji je njenom mješancu ponovno morao očistiti i šivati zagnojene rane te mu dati pet injekcija.

"Moj je pas bio vezan, na povodcu, a susjedov je slobodno šetao. To je već treći put da mi se to dogodilo i sad je prevršilo svaku mjeru. Prije tri godine mog je koker španijela na povodcu napao vučjak koji je preskočio zid svog dvorišta i izletio na cestu. Drugi je put, prije dvije godine, susjedov pit bull izletio na cestu i rastrgao trbuh mom psu kojeg sam vodila na povodcu. Pasa ima svugdje u Muntiću, po cesti, pored trgovine, prema Nezakciju, to su vučjaci, pit bulovi, rotvajleri, bez nadzora vlasnika…Neki imaju ogrlice, drugi nemaju…Ako vlasnik i bude u blizini psa, udaljen je deset metara i kaže 'neće ti ništa'. Mene nikad nisu napali, ali suprug je mogao nastradati, pogotovo u popodnevnim satima kad vlasnici puštaju pse da slobodno tumaraju. Neki dan je pit bull bio ispod mog prozora, bojim se izaći van, kupila sam sprej za samoobranu", kaže Benčić Amato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lani se obratila nadležnima u Općini Ližnjan, tražeći da nešto poduzmu, a oni su odgovorili da problema ima svugdje, prenosi Glas Istre.

"Po zakonu, pas mora biti na povodcu. Nisam prijavila susjede jer ne želim svađu, ali nije u redu da nitko ne reagira. Nekad su postojali šinteri koje ste mogli pozvati, a koga da ja zovem?", pita se Mirjana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo