Rovinjska noć / Svaki treći gost odabrao je Istru, najposjećeniji grad je Rovinj: 'Jako puno gostiju dolazi upravo zbog...'

Brojke sezone prestižu rezultate iz 2019., a još i posezona...

11.9.2022.
21:30
VOYO logo

Turistička posezona nadomak je one najbolje iz 2019. Prema podacima e-visitora, u Hrvatskoj boravi 550 tisuća turista, što je gotovo 10 posto više gostiju nego lani.

Svaki treći gost odabrao je Istru, a najposjećeniji grad u ovom trenutku je Rovinj. Večeras je tamo Rovinjska noć, a trenutačno u gradu boravi oko 25 tisuća ljudi. Povodom toga očekuje se na Trgu i Rivi oko 9 tisuća gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojke sezone prestižu rezultate iz 2019., no hoće li se to nastaviti i u posezoni? "Tako je, i u postsezoni ćemo imati tako dobre brojke. Imamo dobre najave, a već sada imamo više noćenja u odnosu na 2019. za 5 posto a do kraja godine očekujemo ostvarenje 4 milijuna noćenja. To će biti za nekih 12 dana", kazuje Odette Sapač, direktorica Turističke zajednice Grada Rovinja.

Image
odmor iz snova /

Rovinj postao šampion po broju noćenja. Zašto je takav magnet za turiste?

Image
odmor iz snova /

Rovinj postao šampion po broju noćenja. Zašto je takav magnet za turiste?

Rovinj je postigao to čak četiri dana ranije nego 2019. "Najave su jako dobre. Deveti je mjesec i inače u našem gradu dosta jak jer slavimo Dan grada i blagdan naše zaštitnice Svete Eufemije. Očekuje nas 15-dnevni bogati zabavno-kulturni i sportski program svih ovih dana. Jako puno gostiju dolazi upravo zbog te manifestacije", kazuje direktorica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Večerašnja Rovinjska noć je zapravo uvertira u sva ta događanja koja će trajati sve do kraja rujna. "Naravno, kasnije u 10. i 11. mjesecu će gosti tražiti nešto što zamjenjuje ovo sadašnje sunce, more, kupanje i tako dalje", rekla je.

Već 55. godinu zaredom održava se ova manifestacija. Oni koji stignu u Rovinj mogu očekivati koncert Petra Graše, nakon toga veliki tradicionalni vatromet kojeg nije bilo dugo zbog pandemije, puno drugih događanja i izvrsnu gastronomsku ponudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što više poželjeti u ovoj toploj, ljetnoj noći?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo