Promocija naišla na kritike / Tito i Tuđman posvađali 'svoje' Zagorce: HDZ-ovci negoduju zbog spota Turističke zajednice

Obojica su iz ovog kraja, ali, ako pitate Zagorce, jedan je njihov, drugi je tuđi. Zavisi koga se pita

27.4.2019.
8:00
VOYO logo

Zagorce je posvađao promotivni video Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije u kojemu se prikazuje Kumrovec i spomenik Josipu Brozu Titu, 

Ali nema ni spomena prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i Velikog Trgovišća. Zbog spota su negodovali zagorski HDZ-ovci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tito i Tuđman su iz ovog kraja, obojica poznate povijesne ličnosti, ali, ako pitate Zagorce, jedan je njihov, drugi je tuđi. Zavisi koga se pita. 

"Žalosno, žalosno", kratko je prokomentirao Antun. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je degutantno to pošto je ipak Tuđman bio i predsjednik i sve", kaže Ivica.

"Po meni je daleko veća ličnost Tito nego Tuđman i nisu napravili neku veliku grešku", rekao je Savo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bih prije Tita nego Tuđmana", kaže Zvonko.

"Ja bih rekla da je turizam jedna grana koja se zapravo ne bi trebala miješat u politiku. Mi smo se tim motivima vodili kod snimanja ovog filma. Naravno da su nam u fokusu bila naša emitivna tržišta iz kojih imamo najviše posjetitelja. Morate znati da je skoro 50 posto posjetitelja u Zagorju stranci", kaže Sanja Škrinjar iz Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo objašnjenje ne drži vodu smatra šef HDZ-a tog kraja. 

"Ne mogu vjerovati da Krapinsko-zagorska županija u svojim promotivnim spotovima ne želi upravo njegovu veličinu i njegovu osobnost naglasiti kao vrijednost i tu činjenicu da upravo da on dolazi ovde iz Velikog Trgovišća", rekao je Žarko Tušek, predsjednik zagorskog HDZ-a: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Župan Krapinsko-zagorski Željko Kolar nije mu ostao dužan.

"Što se tiče povijesne uloge prvog htrvatskog predsjednika doktora Franje Tuđmana meni kao hrvatskom branitelju koji sam se odazvao na njegov poziv da branim državu sigurno ne treba držati lekcije jedan saborski zastupnik HDZ-a koji je još bio dječak u to vrijeme. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako su Tito i Tuđman, iako pokojni godinama, uspjeli posvađati Zagorce. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo