repovi afera / Tko je zamjenik direktora zagrebačke Gradske Plinare? Pa uvjetno kažnjeni bivši direktor Ante Dodig

Image
Foto: Slavko Midžor/Pixsell

Dodig je priznao krivnju i nagodio se u aferi Agram jer je nezakonito zaposlio Tihanu Colić. Osuđen je na šest mjeseci uvjetno uz rok kušnje od dvije godine

1.4.2022.
20:23
Slavko Midžor/Pixsell
VOYO logo

Novi šef Gradske plinare Zagreb, Miroslav Živko, 16. veljače 2022. godine potpisao je odluku da će ga, dok je na godišnjem ili bolovanju, mijenjati Ante Dodig. I ništa ne bi bilo sporno da se ne radi s čovjekom koji se nagodio s USKOK - om u aferi Agram. 

Ante Dodig je, pišu 24sata, bivši šef Gradske plinare Zagreb koji je priznao i nagodio se s USKOK-om u slučaju nezakonitog zapošljavanja Tihane Colić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No on i daljeradi u toj gradskoj tvrtki i pomoćnik je direktora Sektora razvoja i investicija. Dodig je prvo priznao i nagodio se za uvjetnu kaznu, osuđen je na šest mjeseci uvjetno uz rok kušnje od dvije godine.

Na pitanje zamjenika ravnateljice Uskoka Svena Miškovića je li imao informacije iz kontakta s Ljubičićem da njega netko zivka da se zaposli Tihana Colić odgovorio je "ne sjećam se".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
vladina mjera /

HAMAG-BICRO do podne izdao 1023 odluke i vaučera za troškove plina poduzetnicima

Image
vladina mjera /

HAMAG-BICRO do podne izdao 1023 odluke i vaučera za troškove plina poduzetnicima

Nije se sjećao ni SMS poruke koju je na njegov mobitel 17. prosinca 2013. poslao Ljubičić: "Zovi Tihanu i zaposli je da me više ne zivkaju. Ako ti treba suglasnost šalji da se potpišem".

On je istog dana Ivanu Toliću, drugom direktoru Gradske plinare, poslao SMS u kojem mu je napisao kako ima dopis za potpisivanje ugovora o radu za Tihanu Colić s naznakom da "gradonačelnik zna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Colić je 8. siječnja 2014. počela raditi kao pomoćnica direktora Gradske plinare. Već 14. veljače 2014. Ljubičić šalje novi SMS Dodigu "Za Colić mijenjaj papire da bude zamjenica ili može umjesto tebe. Biraj"

Dodig mu je odgovorio:"Ti si gazda". Potom mu stiže novi SMS "J.... gazdu, napravi što tražim" te još jedan sljedećeg sadržaja: "Ajde ne zajebavaj me, napravi to da me ne maltretiraju pokrovitelji."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodig je kao direktor Gradske plinare bio do 20. listopada 2014. Tada su ga, naime, uhitili, a potom je dao ostavku. 

No unatoč uvjetnoj kazni, nije prestao biti zaposlenik Gradske plinare Zagreb, a nije ni sad na popisu otkaza. Iz Gradske plinare Zagreb odgovorili su da su još u "fazi savjetovanja sa socijalnim partnerima oko procesa utvrđivanja viška zaposlenika", te da ne mogu komentirati koji će radnici biti potencijalni višak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miroslav Živko odgovorio je: "S obzirom na vrstu poslova koje je trebalo odraditi za vrijeme mog kratkog odsustva, morao sam imenovati odgovarajuću osobu, sukladno svojim ovlastima."

Zagrebački holding, Grad i Možemo! nisu odgovorili kako to da su previdjeli uvjetnu kaznu Ante Dodiga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo