Inspekcija provela nadzor / Tolušić: 'Meso zaraženo trihinelozom nije pronađeno u mesnicama i klaonicama'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

"Ako je bio kakav propust privatnog veterinara koji je označavao meso, on će biti kažnjen, a ako je bio propust lažiranja žigova ili nečega što policija istražuje, bit će kažnjeni oni koji su to napravili", poručio je Tolušić

2.5.2019.
15:31
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je u četvrtak da je meso zaraženo trihinelozom pronađeno u domaćinstvu u Kninu, ali ga nije bilo u provjerenim mesnicama i klaonicama.

Tolušić je rekao novinarima da je meso zaraženo trihinelozom pronađeno nakon što je osobe koja se zarazila tim mesom to prijavila. Nakon toga su inspektori, tada pod ingerencijom Ministarstva poljoprivede, izašli na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Računima nije dokazano odakle je meso i je li kupljeno u privatnom aranžmanu, ali bez obzira na to, ističe Tolušić, inspekcija je kontrolirala ono što je osoba rekla i gdje je kupovala meso.

Inspekcija je provela nadzor i u mesnicama i klaonicama, ali nigdje nije bilo pronađeno zaraženo meso, dodao je Tolušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je bio kakav propust privatnog veterinara koji je označavao meso, on će biti kažnjen, a ako je bio propust lažiranja žigova ili nečega što policija istražuje, bit će kažnjeni oni koji su to napravili", poručio je Tolušić.

O novom slučaju trihineloze doznalo se nakon što je RTL-ova Potraga prva donijela priču o tome kako se cijela obitelj iz Knina zarazila mesom koje su kupili u lokalnoj mesnici, a Telegram je objavio dokument u kojem stoji da je pršut, u kojem se nalazila trihinela, imao službeni žig – oznaku (pečat) zdravstvene ispravnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo