NIJE PRIJAVIO 'KVADRATE'? / Tolušić na pitanje RTL-a objasnio što radi u pomoćnom objektu od 150 kvadrata: 'Roštiljam! Smijem?'

'Pitajte građevince pa neka vam objasne razliku između bruto i neto stambene površine', kazao je Tolušić

7.5.2019.
10:51
VOYO logo

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić pokušao je danas ispred zgrade Vlade objasniti zašto je u imovinskoj kartici upisao kuću veličine 165 četvornih metara, dok podaci iz katastra svjedoče kako je njezina stvarna veličina 330 četvornih metara te zašto u imovinskoj kartici nije spomenuo još jednu kuću od 120 kvadrata na istoj čestici. 

"Moja kuća ima 153 metra kvadratna stambene površine, odnosno prostorije u kojima živim imaju 153 kvadratna metra. Mislim da je to jedino ispravno i ono što sam trebao upisati u imovinsku karticu", kazao je danas Tolušić te dodao kako je jučer zatražio i pojašnjenje od Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa što se treba upisati u imovinsku karticu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidim da sam ja jedan od rijetkih koji je upisao kvadraturu kuće, a drugi upisuju kuću s okućnicom. Mislim da sam napravio sve po pravilu i propisu, a ako Povjerenstvo misli drugačije, bit će mi drago to ispraviti", rekao je Tolušić i potvrdio da u katastru piše da katastarska čestica iznosi 330 četvornih metara. 

VEZANA VIJEST 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema drugih 150 kvadrata"

"Uredno sam prijavio sve što smo napravili i imam građevinsku dozvolu. U glavnom projektu piše kolika je neto površina moje kuće i površina pomoćnog objekta, koji nije stambeni objekt i nije kuća za stanovanje", objasnio je Tolušić. 

Na pitanje novinarke RTL-a Damire Gregoret što radi u pomoćnom objektu, kazao je: "Roštiljam tamo... Smijem?" Na ponovni upit što je razlika između prijavljenih 153 i 330 kvadrata, rekao je da "nema drugih 150 kvadrata". "Ne postoji 330 kvadrata", rekao je Tolušić, a na pitanje kako onda u katastru ima 330 kvadrata, a prijavio je 150, odgovorio je: "Pitajte građevince pa neka vam objasne razliku između bruto i neto stambene površine", kazao je Tolušić i pozvao novinare da dođu kod njega doma izmjeriti površinu.  "Možemo zajedno izmjeriti. Kladim se da nećete izmjeriti više od 153 kvadrata", zaključio je Tolušić.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i mogući sukob interesa s obzirom da je kuću gradila tvrtka koja je radila i za županiju u kojoj je Tolušić ranije bio župan. "Otprilike prije tri i pol godine sam prestao biti župan Virovitičko-podravske županije. U mojih 8 i pol godina mandata radili smo praktički sa svim ozbiljnim građevinskim tvrtkama na području županije. Jedino mi je normalno kada radim kuću u Virovitici, u županiji, da mi kuću gradi neka od tvrtki iz moje županije, a ne tvrtke iz Zagreba, Splita, Bjelovara ili Dubrovnika", kazao je Tolušić.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike