'Spremni za izbore' / Tolušić za RTL Danas o Kerumovim optužbama: 'Tko gubi taj se ljuti, Split je naša velika pobjeda!'

Potpredsjednik HDZ-a Tomislav Tolušić je u današnjem RTL Danas komentirao rezultate lokalnih izbora, izjave Željka Keruma, gubitak Knina, i dakako, mogućnost parlamentarnih izbora.

5.6.2017.
19:20
VOYO logo

Na ulazu u emisiju imali smo prikaz rezultata lokalnih izbora u drugom krugu. Sjajan rezultat HDZ-a! Jeste li spremni za parlamentarne izbore?

HDZ je spreman za sve opcije. Ovi rezultati pokazuju, ova je lokalna razina pokazala koliko cijeni politiku i Vlade i HDZ-a. 12 županija, plus još jedna s našim koalicijskim partnerom, 61 grad, 204 općine...znači u svakom pogledu više nego prošli puta. Mi smo spremni za nove izbore, ali želimo političku stabuilnost u Hrvatskoj, želimo nastaviti s projektima na kojima radimo, gospodarskim rastom, smanjenjem nezaposlenosti, i ako ikako možemo složiti zadovoljavajuću većinu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidjeli ste, razgovarali su Plenković i Vrdoljak, ali jasno je da se to u HNS-u sada trese, da je to posve neizvjesno. U kakvu to poziciju dovodi vašu stranku?

Ja ponovo kažem, mi smo spremni za izbore, i to ovi rezultati pokazuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko su oni realni, u postocima?

Pa uvijek je to pola pola, nikad to nije nešto sporno, samo smatram da se puno toga napravilo u ovih sedam mjeseci, rezultati se vide, i sumnjam da novi izbori mogu donijeti nešto novo, omjer snaga može biti tu negdje. Dva, tri mandata gore dolje, sad je HDZ jači, SDP nešto slabiji, ali generalno neće tu biti nekih pomaka od desetak mandata. Tako da ako govorimo o dugoročnoj stabilnosti države i o pravim nacionalnim interesima, onda ima mjesta ovdje praktički za sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospodin Vrdoljak u HNS-u razmišlja kao i vi u HDZ-u, ali čini se ne i svi u njegovoj stranci. Što ste vi to HNS-u ponudili?

To će se razgovarati kad dođe vrijeme za to, a šta se dešava u HNS-u to je stvar HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekli ste da je taj rezultat stvarno velik, no postoje tu nekakvi oblačci …Željko Kerum se žali da je potkraden, tražit će ponovno brojanje glasova…Stav HDZ-a o tome?

Dapače, zato postoji Državno izborno povjerenstvo. Mislim gledajte, tko gubi taj se ljuti. I mi smo se vjerojatno nekad ljutili kad smo gubili. Ja čestitam gospodinu Opari, to je možda jedna od naših najvećih pobjeda na ovim lokalnim izborima. Uz jednu vrlo negativnu kampanju s druge strane, vrlo bezobraznu također, mislim da se tu gospodin Opara ponio kao pravi gentleman i pokazao jedno građansko pravo lice Splita i mislim da će on Split voditi u jednom boljem, pozitivnijem smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažete da je Split jedna od najvećih pobjeda. Međutim Knin ste izgubili. Uvijek je HDZ držao Knin, međutim ne činite mi se posebno razočarani, ogorčeni?

Nama je žao svakog grada koji smo izgubili, no ne možemo sve dobiti. Ono što je, kad gledamo u globalu, bitno za HDZ je da smo polučili bolji rezultat nego 2013. Ja bi tu recimo izdvojio Osječko-baranjsku županiju, gospodina Anušića, Metković, Kutinu, Daruvar..i to je smjer u kojem trebamo ići.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo