druga poplava na trešnjevci / Tomašević o poplavi: 'Ispričavamo se građanima i institucijama koji su pretrpjeli štetu'. Imenovano novo Upravno vijeće Poliklinike za djecu

Image
Foto: RTL.hr

"Oni koji su imali štetu mogu je prijaviti i ona će biti pokrivena preko polica osiguranja", rekao je Tomašević

28.9.2021.
10:50
RTL.hr
VOYO logo

Gradonačelnik Tomislav Tomašević sa suradnicima održava redovitu konferenciju za medije na kojoj se osvrnuo na pucanje cijevi vodooprskrbnog sustava što je već drugi put u tri dana dovelo do poplave na Selskoj cesti. 

"Ispričavamo se svim građanima u Selskoj ulici i institucijama koje su pretrpjele štetu", rekao je na početku konferencije dodavši da je ovaj današnji događaj povezan s onim u nedjelju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stanogradnju u Zagrebu, posebno na Trešnjevci često nije pratila adekvatna izgradnje nove komunalne infrastrukturePopljavljena su tri stambena objekta, tri različite ustanove - najgore je prošla škola u kojoj su poplavljeni uredi, stan od domara. Isto kao i u nedjelju, ovakve stvari se događaju. Oni koji su imali štetu mogu je prijaviti i ona će biti pokrivena preko polica osiguranja koja postoji za ovakve slučajeve", rekao je Tomašević. 

Naglasio je da se radi o istom magistralnom cjevovodu kao i u nedjelju te da je riječ o jako starim cijevima. Kazao je da se nada brzoj normalizaciji. Najavio je i sastanak s ministrom Tomislavom Ćorićem s kojim će razgovarati o razvojnim projektima povlačenja novaca iz EU fondova za vodovodnu infrastrukturu kako bi se smanjio gubitak vode, ali i spriječla ovakva događanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U kontaktu smo s majkom i obitelji ubijene djece"

Osvrnuo se i na trostruko ubojstvo djece u Mlinovima koje je zgrozilo Hrvatsku. 

"U kontaktu smo s majkom i širom obitelji. Obitelj je molila da se detalji o pogrebu ne objavljuju u medijima. Osigurali smo kao Grad sve što smo mogli, interventni timovi za za psihološku pomoć su u školi i u vrtiću", poručio je gradonačelnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imenovano novo Upravno vijeće Poliklinike za zaštitu djece

Njegova zamjenica Danijela Dolenec podsjetila je da je raspisan natječaj za novog čelnog čovjeka Zagrebačkog velesajma. 

Kad je riječ o Poliklinici za zaštitu djece, razriješeno je Upravno vijeće kao što je bilo najavljeno, te je imenovano novih troje članova - predsjednica dr. Gordana Keresteš. te Andrea Jambrošić Sakoman i Lora Vidović. Zadatak vijeća je prihvatiti ostavku ravnateljice Gordane Buljan Flander i raspisati natječaj za novog ravnatelja/ravnateljicu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li biti novih puknuća cjevovoda, Tomašević je rekao da je to nemoguće predvidjeti, ali da se nada da do toga neće doći. 

"Treba utvrditi kakvo je stanje cijelog vodoopskrbnog sustava kako bi se moglo ići u plansku sanaciju", odgovorio je gradonačelnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je problem Selske što je riječ o vrlo prometnoj ulici, a cjevovod je iz 1964. godine. 

Trg bana Jelačića ne može biti rezervna tržnica

Hrvatska poljoprivredna komora danas je uputila dopis Grad Zagrebu u kojem se žale jer se prodavače sve češće miče s glavnog gradskog trga na manje atraktivne lokacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije dobro da se Trg bana Jelačića pretvara u rezervnu tržnicu. To ne znači da se tamo neke manifestacije ne mogu održavati. Prodaje se i odjeća, različite stvari... Sajam koji se zadnji održavao, to su dozvole izdane prije i tu nismo mogli ništa. Bilo je dosta kritika na to kako Trg bana Jelačića izgleda, ali i od prodavača", kazao je. 

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo