gospodarenje otpadom / Tomašević: 'Ode u smeće loša uredba o otpadu koju je donio Ćorić. To je dokaz nestručnosti!'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Bez promjene vlasti u Zagrebu i na državnoj razini neće, kaže, biti reda u sustavu gospodarenja otpadom

30.1.2020.
17:32
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Tomašević poručio je u četvrtak kako je "otišla u smeće" loša uredba o otpadu koju je donio ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, a na temelju koje je gradonačelnik Milan Bandić donio još goru odluku o otpadu.

Privremena obustava obnove

"Ode u smeće loša uredba o otpadu koju je donio ministar Ćorić, a na temelju koje je Bandić zajedno sa svojom većinom u Skupštini donio još goru odluku o otpadu koja se u Zagrebu trebala primjenjivati od ove subote. Ustavni sud je na jučerašnjoj sjednici donio rješenje kojim privremeno obustavlja primjenu uredbe dok ne završi postupak za ocjenu zakonitosti i ustavnosti u kojem vjerujem da će se uredba staviti trajno izvan snage. Sporna uredba i odluka su još jedan dokaz šlamperaja, nestručnosti i pogodovanja privatnim interesima u gospodarenju otpadom", istaknuo je u priopćenju Tomislav Tomašević, gradski zastupnik stranke Zagreb je naš!.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez promjene vlasti u Zagrebu i na državnoj razini neće, kaže, biti reda u sustavu gospodarenja otpadom. Ustavni je sud do donošenja konačne odluke o suglasnosti s Ustavom i zakonom, privremeno obustavio primjenu dopunjene uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom iz prošle godine pa će cijene zbrinjavanja otpada ostati nepromijenjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo