svjedočili radu vatrogasaca / Torcida Šibenik pokrenula akciju nabave vatrogasne opreme. 'Gasili su vatru granjem i golim rukama'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Cilj ove akcije je opremiti dobrovoljnu grupu među članovima i pripadnicima Torcide

14.7.2022.
17:04
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Požar na šibenskom području opet je u pitanje doveo opremljenost hrvatskih vatrogasaca te kvalitetu opreme s kojom raspolažu. Jasno nam je da kanadera nedostaje i da su prestari, no što je s preostalom?

Ako je suditi prema objavi Društva prijatelja Hajduka Šibenik (DPH Šibenik), ni nje nema dovoljno. "Naši su momci vatru gasili granjem i doslovno golim rukama", naveli su u pozivu za prikupljanje sredstava i kupnju vatrogasne opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, DPH Šibenik i Torcida Šibenik, zajedno su krenuli u akciju prikupljanja sredstava za kupnju vatrogasnih naprtnjača, kapaciteta 25 litara.

Cijena jedne naprtnjače iznosi 795,00 HRK s PDV-om, govore pa dodaju kako će količina kupljenih naprtnjača ovisiti o prikupljenom iznosu. "Nakon završetka akcije i kupnje istih, obavijestit ćemo javnost o prikupljenim sredstvima i kupljenim naprtnjačama", govore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj ove akcije je, opremiti dobrovoljnu grupu među našim članovima i pripadnicima Torcide, koja će na taj način biti spremna, u bilo kojem trenutku, na bilo kojem terenu, ne samo u Dalmaciji, nego u ciloj našoj domovini, priteći u pomoć ugroženim područjima", zaključili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo