nezaobilazan na badnjak / Tradicionalna i moderna inačica: Donismo vam recept za bakalar bez kojeg Badnjak nije isti

Za one koji su ga kupili, a ne znaju još kako bi ga najukusnije pripremili evo nekoliko poduka chefa jednog poznatog dubrovačkog restorana

23.12.2018.
11:16
VOYO logo

Bakalar prehrambena delikatesa broj jedan, koju Hrvati za vrijeme božićnih blagdana najviše kupuju. Mi vam zato donosimo jedan tradicionalni recept, ali i njegovu egzotičnu inačicu

Znači priprema se kupka prvenstveno da omekša, dva dana stoji u vodi, nakon toga ga treba izvadit, ocijedit i istući", objašnjavam nam Jadran Tutavac, chef  jednog poznatog dubrovačkog restorana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tradicionalni bakalar, objašnjava, ne može bez petrusina, češnjaka i maslinovog ulja. Još jedan važan sastojak je krumpir, bez kojeg bakalar ne može. Potrebno je i očistiti bakalar da nema niti jedna kost.

"Ubacili smo sve sastojke i sad je potrebno dobro izgnječiti i to je završen naš dubrovački bakalar", pokazuje  nam Tutavac. Na pitanje kako se radi moderna inačica ovog jela, Tutavac objašnjava:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo zapečeni krumpir s jajima , kuhani bakalar, stabljike celera, češnjaka i petrusina, napravit ćemo malu salatu od toga koju ćemo složiti na zapečeni krumpir. Par listića salate na vrh i to bi bilo to", zaključuje Tutavac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo