Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
HARMONIKAŠ BEZ HARMONIKE

Traži se harmonika. Direkt ima reportažu iz Slavonskog Broda. Stanoja za Direkt: 'Bila je neprocjenjiva, tešk...

Tko god je barem jednom prošao Korzom u Slavonskom Brodu čuo je Stanoja. Ovdje pjeva i svira već sedam godina. Ali od Badnjaka više ništa isto nije, jer je ostao bez harmonike

Kristina Čirjak/ 11.1.2022. u 23:07
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Stanoje. Kult, legenda, ikona tako ga opisuju njegovi Brođani. 55-godišnji harmonikaš koji već sedam godina svaki dan u centru na korzu razveseljava prolaznike, ostao je bez svoje harmonike. Netko mu ju je uzeo. Ustvari on ju je ostavio, zaboravio, odvezao se, a kad se vratio nije je bilo. Sada svira na posuđenoj, ali nije to to. Ona koja je nestala je bila neprocjenjiva, nasljedstvo.

"Što se dogodilo s harmonikom. Krenuo sam u pučku kuhinju, požurio sam i ostavio je kraj auta. Kada sam se vratio za par sati nije je bilo. Plakao sam 3-4 dana i nije mi bilo dobro", priča Stanoje Jovanović.

Traži se harmonika. Gubi joj se svaki trag, a dok je ne pronađe Stanoje svira na posuđenoj. No, za staru je bio sentimentalno vezan.

"Nije bila nešto skupa, ali je nasljedstvo od oca, neprocjenjivo. Ne mogu vam ništa više reći, teško mi je. Hvala vam ako mi možete pomoći, ako ne možete opet hvala", tužan je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Zaslužuje li on novu harmoniku? Ne jednu, nego dvije. Vesel je i veseli Brođane. Ako se može nekako riješiti. To za njega život znači, svemu je to u životu", rekao je Brođanin Švabo.

Pjeva i svira po suncu i kiši, oko tri sata na dan, a zarada ovisi o vremenu i raspoloženju Brođana.

Upravo se čita

Image
imaju ih Mađari i Talijani

Sjećate se narodnih obveznica? Ministar Primorac želi ih uvesti opet! 'Građani bi i tako financirali državu'

"Pozitivan čovjek, uvijek mu ostavim nešto sitno. Pozdrav za Stanoja, Stanoje legenda. Čuli ste da je ostao bez harmonike? Nije u redu, treba mu pomoći nekako", rekao je i drugi Brođanin, Antun Valić.

"Svi ga tu na korzu znamo, čuo sam što se dogodilo to nije lijepo...", kaže Danijel Mirković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Harmoniku je naslijedio od oca, talent od ujaka. Samouki ulični glazbenik ima i svoj YouTube kanal na kojem zabavlja obožavatelje.

"A što ću dođem ovdje i sviram i malo zaboravim. Zahvalio bi gospodinu Krijanu koji mi ju je dao. Želja mi je nova harmonika. Kad bi je dobio čim ne bi mogao svirati vratio bi je", skroman je Stanoje.

Kristina Čirjak/ 11.1.2022. u 23:07
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nezapamćeno nevrijeme

U riječkoj trgovini kojoj je sinoć voda probila izlog šteta je ogromna: 'Uništeno je oko 50 bala skupih tkanina'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba