otkrio prioritet / Trgovački sud potvrdio Fabrisa Peruška za novog Vladinog povjerenika u Agrokoru

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Oni će u najkraćem mogućem roku moći u potpunosti preuzeti vođenje postupka izvanredne uprave i postizanja nagodbe, u skladu s rokovima koje propisuje Zakon'

28.2.2018.
12:12
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Trgovački sud potvrdio je Fabrisa Peruška za novog Vladinog povjerenika u Agrokoru, javlja reporter RTL-a Ilija Radić.

A evo i službenog priopćenja iz Agrokora:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trgovački sud u Zagrebu je 28. veljače 2018. na prijedlog Vlade Republike Hrvatske opozvao Antu Ramljaka s dužnosti izvanrednog povjerenika u trgovačkom društvu Agrokor d.d. te imenovao Fabrisa Peruška novim izvanrednim povjerenikom trgovačkog društva Agrokor d.d.. Također, Trgovački sud je na prijedlog Vlade RH, Irenu Weber imenovao zamjenicom izvanrednog povjerenika. 

Riječ je o stručnjacima koji su i dosada bili angažirani na poslovima unutar sustava Agrokor. Fabris Peruško je bio član Uprave Tiska zadužen za financije i restrukturiranje, a Irena Weber je obnašala funkciju savjetnice izvanrednog povjerenika za Agrokorovo non-core poslovanje i imovinski portfelj. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga će u najkraćem mogućem roku moći u potpunosti preuzeti vođenje postupka izvanredne uprave i postizanja nagodbe, u skladu s rokovima koje propisuje Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku."

Na ulasku u Agrokor, Peruško je rekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas će biti malo duži dan i obavit ćemo primopredaju. Nakon što obavim razgovore s vjerovnicima i svima bit ću vam na raspolaganju u ponedjeljak. Nagodba nam je glavni fokus", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo