TJEDNA PROGNOZA / Tridesetice i dalje prže, no uskoro stižu umjerenije temperature i nestabilnije vrijeme

Image
Foto: Shutterstock/RTL

Iza nas su gotovo dvije trećine kolovoza što znači da je ispred nas klimatološki umjereniji dio ljeta

19.8.2019.
12:46
Shutterstock/RTL
VOYO logo

Iako su se tridesetice nakon prošlotjednog zahladnjenja na kopno vratile, dugotrajnijih vrućina i toplinskih valova neće biti. U drugom dijelu tjedna vraćamo se prosječnim temperaturama za ovaj dio kolovoza. Svi koji ste tek sad krenuli na zasluženi godišnji odmor put Jadrana, bez brige, značajnije osvježenje nećete osjetiti.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Bura koja će u srijedu navečer zapuhati pod Velebitom, a u četvrtak i južnije, neće donijeti nikakvo značajnije zahladnjenje. Temperatura će se zadržavati oko 32 °C, a ni noću se neće spuštati ispod 22 °C. Jedino će izmiješati more pa će površinska temperatura mora u priobalnom području sjevernog i srednjeg Jadrana krajem tjedna biti oko 2 °C hladnija od trenutnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, bit će i dalje unutar granice ugodnog. Na oprezu svakako trebaju biti svi koji će se tada naći s plovilima na moru. Mjestimični olujni udari mogli bi biti rizični za neiskusne pomorce.

U srijedu poslijepodne sigurno i čvrsto vežite brodove. Krajem tjedna mogući su i rijetki pljuskovi, ali samo lokalno i neće pokvariti dojam sunčanog – ljetnog i vrućeg vremena. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Sutra će na kopnu vrijeme biti slično današnjemu, vedro i vruće. Na istoku i za stupanj do dva toplije. U srijedu će u zapadnijim predjelima vrućina s jačanjem sjeverca popuštati. U Slavoniji će se zadržavati vrućih 32, 33 °C uz obilje vedrine. No, od četvrtka će se tridesetice u hladu mjeriti vjerojatno samo u unutrašnjosti Dalmacije.

Uz granicu sa Slovenijom i u Gorskom kotaru moguć je i poneki poslijepodnevni grmljavinski pljusak.  Hladan sjeverni i sjeveroistočni vjetar zapuhat će u četvrtak i na istoku. Od četvrtka će u zapadnijim predjelima i gorju biti promjenjive naoblake pa su  mogući i lokalni kratkotrajni pljuskovi, ali neke konkretnje količine kiše nema na vidiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o tome, donosimo vam u idućim prognozama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo