sessa traži uvid u spis / Nema dokaza da je Turudić primio sudski poziv: 'Četiri puta smo ga obavještavali, nije podigao pošiljku'

Sutkinja je u presudi napisala da je sudac Turudić poziv od 9. svibnja "uredno primio, ali se istom nije odazvao niti je svoj izostanak ispričao"

26.9.2019.
15:24
VOYO logo

Sudac Ivan Turudić ipak nije primio sudski poziv kao što je on to i tvrdio u svojim očitovanjima medijima, doznaje RTL.

''Sucu Turudiću pozivi za sudska ročišta nisu bili uručeni, a pošiljke su u četiri navrata vraćene s naznakom dostavne službe da je obaviješten, ali nije podigao pošiljku. Znači nema dokaza da je primio poziv, ali baš zbog toga mu je poziv za zadnje ročište bio uručen putem e-oglasne ploče suda, što se sukladno Prekršajnom zakonu ima smatrati urednom dostavom'', priopćio je sudac Darko Laklija, glasnogovornik Prekršajnog odjela Općinskog suda u Bjelovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

Sessa zatražio uvid u spis o Turudiću i kada ga prouči, donijet će odluku

Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa izvijestio je u četvrtak da je zatražio uvid u spis suca Ivana Turudića i kada prouči cijeli slučaj, odlučit će hoće li što i zašto poduzeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas sam zatražio uvid u spis predmeta predsjednika Županijskog suda Ivana Turudića i kada dobijem uvid u spis, zatražit ću očitovanje suca o svim okolnostima koje su u javnosti poznate. Do tada ne mogu davati nikakve informacije jer bi to bilo neozbiljno i spustio bih se na razinu koja je nedostojna sucu", kazao je Sessa novinarima u Saboru.

"Kada izvršim uvid u spis i proučim cijeli slučaj", dodao je, "onda će javnost na vrijeme biti obaviještena o čemu se radi i jesam li što poduzeo i, ako jesam, zašto."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako izgleda procedura Sessa je kazao da najprije treba vidjeti o čemu je riječ pa će onda o proceduri.

Ako postupak bude pokrenut, eventualne stegovne mjere protiv Turudića su u nadležnosti Državnoga sudbenog vijeća, a te se mjere kreću od ukora do razrješenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje može li si sudac dopustiti neodazivanje sudu i bježanje od policije, Sessa je odgovorio da će sve to vidjeti kada dobije spis. Kazao je da je spis zatražio danas i očekuje da će ga dobiti za dan-dva.

Napomenuo je i da ništa ne može zaključiti iz Turudićeva očitovanja u medijima sve dok ne vidi spis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo