VRAĆENE PROIZVOĐAČU / U belgijskim čokoladama pronađena salmonela, trebale su stići i u Hrvatsku

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

U obavijesti je zaprimljena i informacija da je predmetni proizvod distribuiran kao sirovina jednom poslovnom subjektu u Republici Hrvatskoj

2.7.2022.
13:03
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Državni inspektorat kao nacionalna kontakt točka za Sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje - Rapid Alert System for Food and Feed sustava zaprimio je hitnu obavijest da je proizvođač Barry Callebaut Belgium N.V. u sklopu svoje samokontrole utvrdio prisutnost Salmonella spp. u dvije vrste čokolade, a što se kao uzrok potencijalne kontaminacije smatra lecitin soje. 

Zbog navedenog proizvođač je obustavio kompletnu proizvodnju i zatražio od svojih klijenata da blokiraju distribuciju čokoladnih proizvoda proizvedenih 25. lipnja 2022. godine i kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U navedenoj obavijesti je zaprimljena i informacija da je predmetni proizvod distribuiran kao sirovina jednom poslovnom subjektu u Republici Hrvatskoj slijedom čega je sanitarna inspekcija Državnog inspektorata žurno obavila inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da je sporna pošiljka proizvoda vraćena proizvođaču, objavili su na službenim stranicama Državnog inspektorata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo