VIŠE OSOBA UHIĆENO / U Ministarstvo graditeljstva upala policija: 'Ne znamo za što terete našeg službenika'

Tražili su službenike da ih odvedu do ureda u kojem se nalazi načelnik sektora za pravne poslove, Josip Bienenfeld

16.4.2019.
19:27
VOYO logo

RTL je doznao da je u Ministarstvo graditeljstva upala policija. Jako je malo službenih informacija. Ono što se zasad zna da je policija u jutarnjim satima upala u Ministarstvo graditeljstva.

Tražili su službenike da ih odvedu do službenih prostorija, točnije do ureda u kojem se nalazi inače načelnik sektora za pravne poslove, Josip Bienenfeld. S tog mjesta uzeli su određenu dokumentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zanimljivo, s policijom u tom trenutku nije bio sam Josip Bienenfeld, a i mnogi zaposlenici s kojima sam danas razgovarala kažu kako su pokušali stupiti s njim u kontakt iz nekih poslovnih razloga, no nisu mogli doći do njega kad su vidjeli policiju koja se pojavila i koja je zatražila da ih odvedu u njegov ured. Tada su im stvari bile malo jasnije iako, još uvijek se ne zna u kojem svojstvu njega policija sumnjiči. Je li on ustvari osumnjičen ili uhićena osoba", kazala je novinarka RTL-a Ivana Ivanda Rožić

Ivanda Rožić razgovarala je i s državnim tajnikom u Ministarstvu graditeljstva, Željkom Uhlirom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo previše saznanja zato što se istraga provodi. Ne znamo niti za što se tereti našeg službenika, nego samo da su bili predstavnici organa istrage kod nas. Tražili su pristup njegovim prostorijama i ništa više od toga stvarno ne znamo. Ne mogu vam reći koju dokumentaciju su tražili. Bio je jedan od naših kolega kao svjedok u slučaju pregleda prostorije i ništa osim toga ne znamo. Niti što su tražili, niti zbog čega su došli, u kojem statusu je on, ništa ne znamo", rekao je Uhlir. 

Ivanda Rožić kaže kako mnogi ljudi s kojima je razgovarala u Ministarstvu doista hvale rad Josipa Bienenfelda. Kažu kako je riječ o čovjeku koji je godinama radio u Ministarstvu, i radi još uvijek. Prošao je gotovo sve ministre, radio je na svim važnim zakonima i davao prijedloge i sugestije ministarstvu. Što će biti s njim, kažu u Ministarstvu da razmišljaju o suspenziji, ali to je sve na dugačkom štapu. Prvo treba vidjeti uopće o čemu se radi, a to sve moramo čekati policiju dok se ona oglasi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo